Головна  →  Новини  →  14 червня 2019

День батька — 16 червня, щорічне свято на честь татусів, що відзначається в більшості соціально розвинутих країн

День батька — щорічне свято на честь татусів, що відзначається в більшості соціально розвинутих країн. В Україні день Батька відзначається в третю неділю червня. У нинішньому році ця дата припадає на 16 червня.

День батька в Україні: історія свята

У 2019 український Кабмін схвалив проект указу президента і, таким чином, затвердив нове офіційне свято – День батька, яке відтепер буде відзначатися в нашій країні на державному рівні. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 8 травня

Свято було затверджено в нашій країні з метою створення і розвитку сприятливих умов зі зміцнення інституту сім'ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька в виховному процесі дітей, а також сприяння популяризації сімейного способу життя, формування відповідального батьківства та материнства.

Раніше в Україні День батька також святкувався, але тільки на неофіційному рівні в третю неділю червня, а також у третю неділю вересня.

А з'явилося свято в Америці у 1909 році. Якась місіс Додд з міста Спокан виступила з ініціативою створення дня в році, коли б діти могли висловити подяку і шанування своїм дбайливим татусям. Таким чином вона увічнила пам'ять свого батька, який, коли залишилася вдівцем, зумів виховати шістьох дітей без матері.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку