Головна  →  Новини  →  6 червня 2019

У столиці розглядають можливість розширити перелік об’єктів, які візьмуть під муніципальну охорону – Дмитро Загуменний

Комунальне підприємство «Муніципальна охорона» за кілька місяців роботи довело свою ефективність і затребуваність. Тому наразі розглядається можливість збільшити адресний перелік об’єктів, які охороняє підприємство, до понад 230 об’єктів. З них, зокрема, близько 20 лікарень. Про це у прямому ефірі телеканалу «Київ» повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Це комплексний підхід до централізованої охорони міських парків, скверів, освітніх і медичних закладів, об’єктів важливої транспортної та соціальної інфраструктури тощо. Відпрацьовуємо різні форми охорони – фізична охорона, тривожні кнопки, групи швидкого реагування тощо. Відслідковуємо ситуацію в місцях із найбільшим скупченням людей. Робимо аналіз, де ситуація найбільш криміногенна.

Є й проблемні питання, скажімо, набір кадрового складу. Адже ми дуже відповідально ставимось до тих, хто забезпечує охорону: це і психологічна підготовка, і юридична обізнаність, і вміння спілкуватись з людьми. Ми прагнемо не просто відповідати за охорону, а робити це дійсно якісно та ефективно», – сказав Дмитро Загуменний.

Він підкреслив, що охорону у столиці забезпечують дві різні структури: громадське формування «Муніципальна варта» та комунальне підприємство «Муніципальна охорона».

КП «Муніципальна охорона» діє відповідно до ліцензії, виданої Міністерством внутрішніх справ, і забезпечує охорону, зокрема, комунальних підприємств та об’єктів.

«У підприємстві працюють штатні працівники, які отримують заробітну плату. «Муніципальна варта» ж створена ветеранським рухом учасників бойових дій і це, власне, волонтерська організація. Вона складається в основному з тих людей, що захищали нашу державу на Сході. Це патріоти, які бажають зробити наше місто безпечнішим. Тому у вільний від роботи час вони патрулюють, чергують під час проведення масових заходів. І ми їм дуже вдячні за таку позицію та ефективність», – зауважив Дмитро Загуменний.

Відповідаючи на запитання, яким чином співпрацюють ці дві різні організації, керівник апарату наголосив: «Київська міська державна адміністрація, «Муніципальна варта» і «Муніципальна охорона» тісно співпрацюють і координують дії. Разом відпрацьовуємо плани комплексного захисту міста. Адже зробити це одна організація не в змозі – потрібна спільна робота».

Також керівник апарату КМДА наголосив на тісній співпраці обох організацій з Національною поліцією.

kyivcity.gov.ua

 
Перейти до спискуВерсiя для друку