Головна  →  Новини  →  27 травня 2019

Діана Попова: «Результати святкування Дня Києва – національний рекорд та 26 різноманітних заходів»

26 травня Київ відзначив день народження. Департамент культури КМДА на чолі з Діаною Поповою влаштував для киян 26 різноманітних заходів, що увійшли у програму святкування.

Зокрема, 25 та 26 травня центральними подіями у галузі культури стали концерт за участі DZIDZIO, відкриття міжнародного кінофестивалю «Молодість», мистецький проект «Jazz kolo», фестиваль національних культур «Етнофест», фестиваль «RADIODAY», проект «Київський бал», фестиваль «Країна Франкіана».

Головним подарунком місту від Київської міської державної адміністрації став грандіозний концерт на Контрактовій площі гурту «Space» та симфонічного оркестру Національної оперети. Перформанс «Космічна симфонія» поєднав особливий стиль Дідьє Маруані, музикантів симфонічного оркестру та лазерне шоу.

«Ми витратили дуже багато сил для того, аби наразі бачити щасливі обличчя киян навколо. Я можу з упевненістю сказати, що Київ заслуговує на те, щоб ним пишатися, адже все починається саме тут. Це серце, що змушує всю країну дихати на повні груди, і ми готові докласти ще більше зусиль», – сказала Діана Попова.

Лідер гурту «Space» Дідьє Маруані повідомив, що неабияк вдячний за можливість створити такий проект у тандемі з симфонічним оркестром.

«Мені хотілося чогось особливого. Це ні в якому разі не міг бути просто концерт – ми хотіли вразити українського глядача, дати йому натхнення та висловити свою особливу прихильність», – прокоментував Дідьє Маруані.

Окрім цього, у рамках святкування Дня Києва та Дня столиці на Контрактовій площі зафіксували встановлення національного рекорду: «Наймасовіше виконання польки» у межах проекту «Київський бал».

kyivcity.gov.ua

 
Перейти до спискуВерсiя для друку