КМДА Київська міська державна адміністрація


24 травня 2019

Правові, економічні, організаційні засади проведення державної реєстрації речових та інших прав, які підлягають реєстрації

Правові,  економічні, організаційні засади проведення  державної  реєстрації  речових  та  інших  прав, які підлягають реєстрації визначаються Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», який набрав чинності 16.03.2010 року.

Процедуру проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, перелік документів, необхідних для її проведення, права та обов'язки суб'єктів у сфері державної реєстрації прав, а також процедуру взяття на облік безхазяйного нерухомого майна визначає Порядок  державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22.06.2011 №703 «Про затвердження Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень і Порядку надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно».

Cуб’єктами надання адміністративних послуг послуг у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно є Департамент з питань реєстрації та Департамент земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

На сьогодні через управління (Центр) надання адміністративних послуг Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації можна отримати такі послуги у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно: 

З переліком необхідних документів для отримання зазначених послуг заявники можуть ознайомитись на офіційному веб-порталі адміністративних послуг міста Києва за посиланням http://ac.dozvil-kiev.gov.ua/AdminServices/List.

Звертаємо увагу! Через Центри надання адміністративних послуг м. Києва здійснюється реєстрація прав на нерухоме майно, що розташоване у м. Київ.

 

За інформацією управління (Центру) надання адміністративних послуг



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.