Головна  →  Новини  →  15 травня 2019

У Києві стартує голосування за проекти Громадського бюджету-2020

Сьогодні розпочинається голосування за проекти Громадського бюджету-2020. Віддавати голоси за кращі ініціативи, які втілюватимуть у столиці наступного року, можна до 6 червня. Про це повідомляє прес-служба Київради.

«До голосування допущено 1582 проекти. Кожен може обрати для себе і підтримати 5 найкращих ініціатив. Переможці будуть визначені до кінця червня. Найбільше проектів – у розділах освіта та громадянське суспільство, найменш популярними виявилися інформаційні технології, дороги й транспорт. Загалом цьогоріч було подано рекордну кількість проектів – 2119, на суму 1,06 мільярда гривень», - зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Місто розраховувало на суттєве збільшення проектів, тому на їхню реалізацію запланували на 10 мільйонів більше, ніж було передбачено на ГБ-2019.

«Мінімальна вартість проекту – 50 тисяч гривень, максимальна – 3 мільйони гривень. Серед проектів-мільйонників, приміром, «Cучасна лабораторія DNA Learning Lab Kyiv під керівництвом Нобелівського лаурета», вартістю у 2 мільйони 999 тисяч гривень. Наукова лабораторія Київської МАН націлена на сприяння глибокому практичному розумінню наук про життя серед школярів. А з мінімальних можу виділити проект «Реконструкція дитячого майданчику біля кінотеатру «Кіото», вартістю у 57 тисяч гривень. Попередньо, Київ планує виділити 160 мільйонів гривень на реалізацію ініціатив-переможців», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Голосування за проекти відбувається виключно у електронний спосіб, адже це дозволяє гарантувати повну впевненість у прозорості результатів голосування. Станом на ранок 15 травня уже майже півтори тисячі киян віддали свої голоси за проекти ГБ-2020.

Всі деталі за посиланнями: https://gb.kyivcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку