КМДА Київська міська державна адміністрація


13 травня 2019

Дотримуйтесь правил безпеки під час відпочинку на природі!, - Оболонське РУ ГУ ДСНС України у м. Києві

Із настанням теплої погоди чимало громадян вирушать на відпочинок до лісу чи поблизу водоймищ. Однак іноді необережність людей під час відпочинку може призвести до трагічних наслідків. Саме тому, громадянам, які відпочиватимуть на природі, необхідно дотримуватися правил безпеки.
Так, під час відпочинку у лісових масивах слід не забувати, що у спеку для виникнення лісової пожежі може призвести навіть необережно кинутий сірник, недопалок чи іскра від туристичного вогнища. Тому, щоб відпочинок не перетворився на трагедію, потрібно вжити наступних заходів:
– перед тим, як розвести вогнище, вибране місце потрібно розчистити та обкопати, а саме багаття забороняється розводити ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу;
– не розкладайте багаття поблизу сухої трави, обов’язково спостерігайте за полум’ям, а коли залишаєте місце відпочинку, загасіть його та засипте землею чи залийте водою;
– пам’ятайте, що залишені на сонячній галявині пляшки чи уламки скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Якщо ви помітили загорання у лісі, слід відразу зателефонувати за номером 101.
Окрім цього, люди, які вирушать на відпочинок на водойми, повинні пам’ятати, що купатися дозволено тільки в спеціально облаштованих для цього місцях, поруч з яким постійно чергують рятувальники. Безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду.
Нагадуємо основні правила поведінки на воді:
– уважно слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана;
– не залишайте дітей без нагляду на березі річок чи озер;
– не заходьте у воду напідпитку;
– ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах;
– не пірнайте з берега, гірки, дерева.

Слід ретельно дотримуватися всіх цих правил, щоб запобігти виникненню нещасних випадків. І пам’ятайте: не знаючи броду ― не лізь у воду.

Оболонське РУ ГУ ДСНС України у м. Києві звертається до мешканців району: дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, не перетворіть відпочинок на трагедію!

За інформацією Оболонського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.