КМДА Київська міська державна адміністрація


13 травня 2019

Порядок надання довгострокових пільгових кредитів для будівництва (реконструкції) та придбання житла молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам за рахунок власних коштів (коштів статутного капіталу)

Порядок надання довгострокових пільгових кредитів для будівництва (реконструкції) та придбання житла молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам за рахунок власних коштів (коштів статутного капіталу) Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» врегульований постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 р. № 488 «Питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті для збільшення статутного капіталу Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та Положенням про порядок надання довгострокових пільгових кредитів для будівництва (реконструкції) та придбання житла за рахунок власних коштів (коштів статутного капіталу) Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Право на отримання кредиту мають молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни:

1. Вік яких становить до 35 років включно (кожного з членів молодої сім’ї – чоловіка та дружини)

2. Перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов або у яких відсутнє у власності житло, або мають у власності житлову площу не ˃ 13,65 м2 (без урахування житла, що знаходиться на тимчасово окупованій території);

3. Залишок середньомісячного доходу сім’ї (громадянина) за умови сплати щомісячного платежу за кредитом, не ˂ 3-кратного прожиткового мінімуму (на кожного працюючого члена сім’ї)

Першочергове право на отримання кредиту мають:

  • Внутрішньо переміщені особи
  • Учасники антитерористичної операції (сім’ї учасників антитерористичної операції)
  • Члени сімей загиблих учасників антитерористичної операції
  • Особи з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р.
  • Члени сімей громадян, які загинули (померли) внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р.

ЗАЯВУ-АНКЕТУ ПРО РЕЄСТРАЦІЮ МОЖНА ПОДАТИ ЧЕРЕЗ САЙТ РУ ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА
 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.