КМДА Київська міська державна адміністрація


10 травня 2019

Пам'ятайте: відпочиваючи в лісі, на луках, біля озера, річки, не завдавайте природі шкоди, не порушуйте правил пожежної безпеки - Оболонське ГУ ДНС в м. Києві

Тривають травневі свята. Кожен планує по-різному провести весняні вихідні. Під час травневих свят одним із найпопулярніших місць відпочинку для населення стає ліс та водойми.

Закликаємо дорослих та дітей завжди пам`ятати елементарні правила безпеки під час травневих свят, щоб приємний відпочинок не був зіпсований.

Пам'ятайте! Відпочиваючи в лісі, на луках, біля озера, річки, не завдавайте природі шкоди, не порушуйте правил пожежної безпеки.

Любителям вогнища слід пам’ятати, що ранньої весни та влітку особливо небезпечні лісові й польові пожежі. Тому, кидати палаючі сірники, недокурки, палити суху траву, розводити вогнища, залишати в лісі промаслені або просочені іншою горючою речовиною шматки тканини украй небезпечно.
При виявленій пожежі терміново телефонуйте – 101.

Окрім цього на місцях відпочинку можливе знаходження вибухонебезпечних предметів, які становлять смертельну загрозу.

Вибухові речовини можуть вибухнути від удару, тертя, струсу або інших механічних впливів. Вибухонебезпечні предмети, що залишилися невиявленими після Великої Вітчизняної війни, можна знайти під час відпочинку поблизу водоймищ, у лісі, у полі, на городі, у руїнах будівель і під час розкопок. Частіше вони виявляються в місцях колишніх бойових дій.

З метою своєчасного виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно: ретельно оглядати місце відпочинку, щоб уникнути нещасних випадків,

Відпочивайте безпечно, з користю собі й без шкоди природі!

 Оболонське РУГ ДНС в м. Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.