КМДА Київська міська державна адміністрація


25 квітня 2019

В Оболонському районі відбувся мітинг-реквієм, присвячений 33-м роковинам Чорнобильської катастрофи

В Оболонському районі відбувся мітинг-реквієм, присвячений 33-м роковинам Чорнобильської катастрофи

В цьому році виповнюється 33 роки від однієї з найтрагічніших сторінок в історії України – аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції стався вибух. Ця жахлива катастрофа забрала життя та здоров'я багатьох людей, які відчайдушно боролися з наслідками аварії. Ліквідатори працювали в небезпечній зоні позмінно: ті, хто набирав максимально допустиму дозу радіації, виїжджали, а на їхнє місце приїжджали інші. Зупинити активне виверження радіоактивних речовин зі зруйнованого реактора вдалося лише ціною масового опромінення тисяч ліквідаторів. Такою ціною вдалося врятувати світ від ще серйознішої катастрофи.

26 квітня в Україні відзначають День Чорнобильської трагедії.

Сьогодні, 25 квітня 2019 року, напередодні цієї пам'ятної дати, біля знаку жертвам Чорнобильської катастрофи (вул. Малиновського, 6), відбувся мітинг-реквієм. На заході були присутні заступник голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Мар’яна Некрасова, керівник апарату Ірина Пашко, представники депутатського корпусу, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, представники Оболонського РУ ГУ ДСНС України в м.Києві та громадськості району.

Зі словами поваги та вдячності до учасників ліквідації аварії звернулася заступник голови Мар’яна Некрасова. У своєму виступі вона, зокрема, зазначила: «Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Ризикуючи власним життям, Ви виявили героїзм та мужність під час ліквідації однієї з найбільших техногенних катастроф ХХ століття. Ваш подвиг неможливо переоцінити. Дякую Вам за мужність та відвагу».

За самовідданість та високий професіоналізм, виявлені у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, учасникам ліквідації аварії були вручені подяки від голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації та медалі «Ліквідатор наслідків ядерної катастрофи» від «Фонду інвалідів Чорнобиля Оболонського району м. Києва".

Також, до ліквідаторів звернулись голова "Фонду інвалідів Чорнобиля Оболонського району" Леонід Соловей, віце-президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Микола Левківський, голова благодійного фонду допомоги Україні з Нідерландів.

Настоятель Храму Ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима купина» отець Віктор провів молебен.

Після офіційної частини присутні поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи та вшанували пам'ять про людей, які ціною власного життя врятували мільйони, хвилиною мовчання.

Аварія на ЧАЕС — найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі.

Низький уклін героям-чорнобильцям, ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. Ми у невідплатному боргу перед Вами. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.