Головна  →  Новини  →  22 квітня 2019

Розмір штрафів за викинуте сміття та утворення стихійних звалищ необхідно суттєво збільшити – Петро Пантелеєв

Лише суттєве збільшення штрафів за самовільно викинуте сміття сприятиме зменшенню кількості стихійних звалищ у містах. Відповідальність за подібні порушення має бути більш жорсткою. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що регулярно у Києві інспектори з благоустрою фіксують нові стихійні звалища, сміття залишають у зонах відпочинку, викидають у водоймища.

«Сьогодні ми провели велику толоку і прибрали більше 40 місць, з яких багато стихійних смітників. Окремі підприємства та громадяни самовільно залишають тонни сміття, утворюючи смітники, замість того, щоб відходи утилізувати. Таку ситуацію ми бачимо на Совських ставках, біля річки Либідь, на вулиці Канальній, у зеленій зоні вздовж Мінського шосе і на території десятків інших місць», – пояснив Петро Пантелеєв.

За його словами, припинити таку ганебну практику можна лише збільшивши відповідальність, зокрема, штрафні санкції.

«У Верховній Раді України зареєстрований проект Закону № 5153 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері дотримання правил благоустрою територій населених пунктів». Він передбачає більш жорстке та справедливе покарання за викинуте сміття, зокрема, збільшення штрафів у десятки разів. Лише за таких умов ми матимемо чисте й охайне місто», – повідомив посадовець.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку