Головна  →  Новини  →  19 квітня 2019

Відбулося розширене засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва при Оболонській РДА

18 квітня 2019 року в приміщенні ПП «Ярослав» відбулося розширене засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва при Оболонській районній в місті  Києві державній адміністрації (далі – Координаційна рада).

Зі вступним словом до учасників зустрічі звернувся її голова – голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак. Олександр Леонідович наголосив, що сьогодні акцент все більше переміщується на малі та середні підприємства, які спроможні швидко пристосовуватися до змін.

Про підсумки роботи Координаційної ради за 2018 та плани на 2019 рік розповів заступник її голови - директор ПП «Ярослав» Олександр Барсук. Зокрема, він повідомив про позитивні зміни у галузі легкої промисловості, що стосуються завезення швейного обладнання: зламано схему по стягненню з підприємств галузі плати за отримання актів про безпеку обладнання, що було фіктивним та відбувалося у корупційний спосіб.

З інформацією про стан ринку праці м. Києва та послуги служби зайнятості    району роботодавцям доповів директор Оболонської районної філії Київського міського центру зайнятості  Сергій Кононенко.

Відбулося жваве обговорення доповіді, в процесі якого висловлювались пропозиції по відновленню системи дотацій на створення нових робочих місць, розробці механізму працевлаштування студентів на умовах взаємної зацікавленості з роботодавцем, скликанню форуму за участю зацікавлених осіб, що представлятимуть місцеву адміністрацію, службу зайнятості району та представників малого та середнього бізнесу, а також з питання першого робочого місця для студентів та запровадження механізму компенсації за підготовку робітників.

Про специфіку роботи та отримання кредиту за Програмою сприяння малому та середньому бізнесу від Німецько-українського фонду розповіла генеральний директор ТОВ «Реабілітімед» Ольга Радінович.

З питання підготовки кваліфікованих працівників в системі профтехосвіти виступила заступник директора з навчально-виробничої роботи Державного навчального закладу «Центр професійної освіти технології та дизайну м. Києва» Лариса Степанова.

Лариса Володимирівна розповіла про можливості закладу щодо підготовки кадрів за різними спеціальностями та механізм відкриття нових спеціальностей. На думку учасників заходу потреба в фахівцях, особливо робітничих спеціальностей, сьогодні є надзвичайно гострою. Особливі сподівання щодо її вирішення пов’язуються  із запланованим наприкінці року ухваленням положення про дуальну освіту.

Про перевірки Держпраці та механізм оскарження складених ними актів розповіли старший юрист адвокатської фірми «Pragnum» Євген Литвинов та директор бізнес-центру «Грант сервіс» Тамара Карташевська.

 

За інформацією  сектору з питань промисловості та підприємництва Оболонської РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку