КМДА Київська міська державна адміністрація


25 березня 2019

Відбулося чергове засідання Ради директорів промислових підприємств, установ та організацій Оболонського району

Відбулося чергове засідання Ради директорів промислових підприємств, установ та організацій Оболонського району

23 березня 2019 року на території ПрАТ «Чинбар» відбулося чергове засідання Ради директорів промислових підприємств, установ та організацій Оболонського району. Зі вступним словом до присутніх звернувся голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Цибульщак Олександр Леонідович, який подякував за плідну роботу та побажав успішної діяльності у поточному році. 

Голова Ради директорів промислових підприємств, установ та організацій Оболонського району м. Києва – генеральний директор ПрАТ «Чинбар» Ліщук Віктор Іванович підбив підсумки роботи Ради директорів промислових підприємств, установ та організацій Оболонського району м. Києва за 2018 рік та окреслив плани роботи на 2019 рік. Також він розповів про позитивні тенденції, що намітилися у розвитку промисловості, зокрема по підприємству ПрАТ «Чинбар», та про проблеми, що цей розвиток гальмують.

До обговорення підсумків 2019 року та стану справ у І кварталі поточного року долучилися присутні на заході керівники. Вони повідомили про певні позитивні зрушення у динаміці за показниками зростання обсягів виробництва та експорту продукції та про болючі проблеми, що заважають нормальній роботі підприємств (перш за все, це перевірки Держпраці та ДФС, а також гострий дефіцит кваліфікованих кадрів, здебільшого робочих спеціальностей).

Про основні напрямки діяльності державної служби зайнятості на регіональному рівні розповів директор Оболонської районної філії Київського міського центру зайнятості Кононенко Сергій Олексійович. Він розповів про дисбаланс на ринку праці та відтік робочої сили за кордон. Також він розповів про можливість розміщувати інформацію про вакансії на підприємстві через електронний кабінет роботодавця на сайті Державної служби зайнятості.

Директори підприємств, які взяли участь в обговоренні цього питання, висловили пропозицію повернути практику надання дотацій підприємствам, які створюють нові робочі місця.

Начальник РЕМ «Північний», районного підрозділу ТОВ «ДТЕК «Київські електромережі» Тарасенко Сергій Сергійович розповів про роботу підприємства після суттєвих змін на енергетичному ринку, що відбулися у грудні 2018 року.

З інформацією про створення в Оболонському районі нового телевізійного каналу, який працює в форматі ІР-телебачення, виступив його директор Яригін Сергій Валентинович. Він розповів про можливості співробітництва нового каналу та підприємств в частині інформування про їх діяльність, розміщення оголошень та реклами. 

Про перевірки інспекторами Держпраці (кого перевірятимуть та на якій підставі; типові порушення та способи їх запобігання; наслідки перевірки та відповідальність; оскарження результатів перевірки; актуальна судова практика) розповіврадник адвокатської фірми Pragnum Некрасов Олексій.

За інформацією сектору промисловості

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.