КМДА Київська міська державна адміністрація


22 березня 2019

30 березня на Софійській площі стартує фестиваль «Французька весна в Україні»

30 березня о 20:30 повітряно-цирковим вуличним дійством «Садівниця Мю і кінематика флюїдів» від французького колективу Transe Express на Софійській площі відкриється фестиваль «Французька весна в Україні». Організатором заходу виступили – Посольство Французької Республіки в Україні та Французький інститут в Україні. Ініціативу організаторів підтримано розпорядженням Київської міської державної адміністрації № 489.

Як повідомляють організатори, сюжет спектаклю розгортатиметься навколо схожої на квітку оригінальної конструкції, що відчиняється, як велетенська музична скринька. Зачеплена на підйомний кран повітряна зірка «спілкується» із гнучкою анемоною в повітрі, у той час як глядачі спостерігають за світловою ходою артистів на землі.

Створена новою командою митців за участю досвідчених учасників колективу, ця вистава пропонує небесно-повітряну феєрію, де музика, візуальні образи, неймовірні акробатичні трюки захоплять серця глядачів. Ознайомитися з програмою фестивалю можна на сайті Французького інституту в Україні.

Мета «Французької весни» – налагодження міжкультурних зв’язків України та Франції, активна комунікація між представниками творчої інтелігенції, а також зацікавленої публіки.

Відповідно до розпорядження КМДА, 30 березня із 19:00 до 23:00 заборонять рух усіх видів транспортних засобів на вулицях Софіївській, Малій Житомирській, Володимирській (від вулиці Ірининської до вулиці Великої Житомирської) та у провулку Рильському. Також буде внесено зміни в роботу маршрутів наземного пасажирського транспорту загального користування, відповідно до схеми організації дорожнього руху.

У зв’язку із забороною руху всіх транспортних засобів вказаними вулицями, дозволять рух вулицею Хрещатик 30 березня з 19:00 до 23:00.

Під час проведення фестивалю забезпечать публічну безпеку і порядок, чергування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги та пожежно-рятувальної техніки.

Окрім того, із 20:00 28 березня до 01:00 29 березня та 30 березня із 20:00 до 23:00 частково відключать зовнішнє освітлення на Софійській площі та на вулиці Володимирській, провулку Рильському.

 

kyivcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.