КМДА Київська міська державна адміністрація


22 березня 2019

Діти-сироти та окремі категорії осіб з інвалідністю отримають адресну матеріальну допомогу – Марина Хонда

Діти-сироти та окремі категорії осіб з інвалідністю, у тому числі внутрішньо переміщені особи, які перебувають на обліку в органах праці та соціального захисту населення міста Києва та Пенсійного фонду України міста Києва та фактично проживають у місті Києві, до кінця 2019 року отримають щомісячну адресну соціальну матеріальну допомогу. Підписане відповідне розпорядження Київської міської державної адміністрації № 448. Про це повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда.

Так, за її словами, допомогу у розмірі 1500 грн отримають:

  • діти з інвалідністю підгрупи А;
  • діти з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування або які виховуються в прийомних сім’ях чи дитячих будинках сімейного типу;
  • діти-сироти.

Матеріальну допомогу у розмірі 1400 грн виплатять:

  • особам з інвалідністю І групи підгрупи А, розмір пенсії яких (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсій за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством) не перевищує розміру 2 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність;
  • особам з інвалідністю І групи підгрупи А – одержувачам державної соціальної допомоги.

У розмірі 1000 грн матеріальна допомога передбачена дітям з інвалідністю. Допомога у розмірі 900 грн – особам з інвалідністю І групи, розмір пенсії яких (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсій за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством) не перевищує розміру 2 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, особам з інвалідністю І групи – одержувачам державної соціальної допомоги.

Матеріальна допомога здійснюватиметься коштом, передбаченим міською цільовою програмою «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки.

«Щомісячна адресна соціальна матеріальна допомога, яку не було своєчасно виплачено громадянинові через незалежні від нього причини, в разі смерті цих громадян виплачується членам сім’ї померлого в порядку, передбаченому для виплати пенсій у зв’язку зі смертю пенсіонера», – додала Марина Хонда.

Вона підкреслила, що особам, які одночасно належать до декількох категорій, надається одна допомога у більшому розмірі.

КМДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.