Головна  →  Новини  →  21 березня 2019

Засідання районного методичного об’єднання для інструкторів з фізичної культури

Одне з головних завдань дошкільного закладу — ство​рити якнайсприятливіші умови для правильного фізичного розвитку дитячого організму, сформувати здоров’я збережувальну компетентність дітей.

Робота націлена на розуміння збереження та турботи про здоров’я, для підвищення його опірності інфекціям, а також для посту​пового і систематичного загартування.  

     У закладі дошкільної освіти № 52 відбулось засідання районного методичного об’єднання  для інструкторів з фізичної культури.

Педагоги дитсадка впевнені, що повноцінно​му розв'язанню оздоровчих, освітніх та виховних завдань сприяє комплексне використання як традиційних, так і нетрадиційних організаційних форм і методів фізичного виховання Колектив закладу поділився своїм досвідом  ви​користання інноваційних технологій, які сприяють не лише максимальному розвитку фізичного тіла дошкільнят, а й розвитку їхньої психіки, формуванню духовності, навичок компетентності. Це альтернативні ав​торські програми з нетрадиційними підходами до пи​тань фізичного виховання. Інструктор фізкультури Колос І.О. використовує на своїх заняттях елементи пластичного балету за методикою М.Єфименка.

Нетрадиційна методика фітболгімнастики є чи не найпростішою у застосуванні та викликає велике емоційне задоволення у дошкільнят.

Рухові дії з гімнастичними м’ячами зміцнюють м’язи спини й черевного пресу, але головне формують навички правильної постави. Крім того, така діяльність сприяє вдосконаленню функцій рівноваги і рухового контролю, а також зміцненню та розслабленню груп м'язів і можуть бути використані для тренування серцево-судинної та дихальної систем. Гімнастичні м'ячі ефективно застосовувати також і в роботі з дітьми, які мають відхилення в стані здоров'я: при порушенні координації рухів; при надлишковій вазі; при захворюваннях органів дихання; при слабкості м'язів; при порушеннях постави тощо.

ДНЗ № 52 також має потужний засіб загартування дітей – басейн. Досвід навчання плаванню презентувала Ковальчук А.Ю.

Хто здоровий, той сміється, все йому в житті вдається.

Він долає всі вершини - це ж чудово для людини!

Хто здоровий, той не плаче, жде його в житті удача,

Він уміє працювати, вчитись і відпочивати.

Бо здоров`я – це прекрасно, здорово, чудово, ясно!

 

Д.пед.наук Литвинова Світлана Григорівна,завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України

Перейти до спискуВерсiя для друку