Головна  →  Новини  →  21 березня 2019

У 2018 році у столиці збільшився експорт товарів, але скоротилось промислове виробництво – Наталія Мельник

Департамент економіки та інвестицій КМДА підбив підсумки основних показників життєдіяльності столиці у 2018 році та прозвітував щодо стану виконання Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020 року за минулий рік.

«У 2018 році, порівняно з попереднім звітним періодом, у столиці на 3,4% зріс обсяг обороту роздрібної торгівлі, експорт товарів збільшився на 5,2%, обсяг прямих іноземних інвестицій, вкладених в економіку міста Києва, зріс на 3,5%, капітальні інвестиції – на 30,6%. Зросла також середньомісячна заробітна плата в місті Києві. У 2018 році вона становила 13,5 тис. грн. Разом із тим майже на 1% порівняно з початком року скоротився рівень безробіття у столиці», – повідомила директор Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник на засіданні Постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Разом із тим, у 2018 році відбулось скорочення індексу промислового виробництва на 1,9% та зростання індексу споживчих цін на 8,8% порівняно до грудня 2017 року.

У 2018 році на капітальне будівництво (реконструкцію) були передбачені бюджетні асигнування у розмірі 7,7 млрд грн. Фінансування відбувалось за рахунок міського та державного бюджетів. За підсумками 2018 року на будівництво (реконструкцію) шкіл, дитячих садочків, реконструкцію доріг, об’єктів транспортної та житлово-комунальної інфраструктури, закладів охорони здоров’я, благоустрій та соціальний захист киян витрачено 6,9 млрд грн.

«За рахунок цих коштів завершено будівництво загальноосвітньої школи на 1080 учнів та дитячого садочка на 260 місць у Дарницькому районі столиці. Також реконструйовано дві школи у Деснянському та Голосіївському районах, ДНЗ № 260 на Оболоні та ДНЗ № 486 у Подільському районі столиці. Завершено термомодернізацію загальноосвітньої школи № 166 на Солом’янці та реконструкцію приймального та спеціалізованих відділень Київської міської клінічної лікарні № 12 у Печерському районі міста», – зазначила Наталія Мельник.

За її словами, також проведено масштабні роботи у сфері житлово-комунального господарства. Зокрема, завершено реконструкцію каналізаційного колектора та водопроводу на вул. Борщагiвськiй у Солом’янському районi, теплової магістралі на вул. Коперника у Шевченківському районі та хлорного господарства Деснянської водопровідної станції на просп. Алішера Навої, 1-А у Дніпровському районi м. Києва.

У 2018 році у столиці з’явилось чотири бюветних комплекси у Дарницькому, Оболонському, Святошинському районах та артезіанська свердловина у Деснянському районi.

Минулого року в місті Києві проведено також заходи з енергозбереження. Зокрема, 158 об’єктів освіти районного підпорядкування оснащено системою диспетчеризації та моніторингу енергоспоживання; встановлено 32 індивідуальних теплових пункти у житлових будинках комунальної форми власності та 3 індивідуальних теплових пункти в закладах бюджетної сфери та об’єктах комунальної власності територіальної громади міста Києва; проведено реконструкцію систем теплопостачання, гарячого водопостачання та електропостачання у 8 закладах бюджетної сфери із застосуванням відновлювальних джерел енергії.

У 2018 році завершено роботи з реконструкції II черги та благоустрою парку «Володимирська гірка» у Шевченківському районі та зони організованого відпочинку озера Тельбiн (ІІ черга). Оновлено парк Партизанської Слави у Дарницькому районі та парк «Відрадний» у Солом’янському районі столиці.

Крім того, у 2018 році у рамках заходів щодо соціального захисту населення укладено договори на участь у фінансуванні будівництва 87 квартир для дiтей-сирiт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та 114 квартир для пільгових категорій населення. Також придбано майнові права на 125 квартир для купівлі житла для учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю внаслідок війни (ІІІ групи) з їх числа, які потребують поліпшення житлових умов.

«Протягом року кілька раз здійснювалось коригування бюджетних асигнувань, що дозволило раціональніше використати грошовий ресурс і своєчасно профінансувати об’єкти з високим ступенем будівельної готовності», – зазначила Наталія Мельник.

 
 

kyivcity.gov.ua 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку