КМДА Київська міська державна адміністрація


18 березня 2019

Електронна карта: як киянам знайти "свого" лікаря

Якщо ви ще не встигли обрати свого лікаря або не можете визначитися з медзакладом, тепер це зробити простіше. На сайті Національної служби здоров’я запрацювала електронна карта. Про це написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук прем’єр-мінстр України Володимир Гройсман.

- Тут можна швидко знайти, де розташований найближчий до вас заклад первинної допомоги. Перевірити, чи вже набрав оптимальну кількість пацієнтів лікар, з яким ви хочете підписати декларацію, та інше, - зазначив прем’єр-міністр.

Інформацію на карті можна знайти майже щодо кожного комунального закладу первинної медичної допомоги, адже 99,2% таких лікарень підписали договір з НСЗУ. Крім того, на нову систему перейшло 111 приватних клінік та 103 –ФОПи.

До слова, у Києві із 2,95 мільйонів зареєстрованих мешканців декларації підписали 1,65 млн. Тож для багатьох киян ця карта може стати в нагоді.

Вона має опції для вибору не лише конкретного медичного закладу, а й спеціальність лікаря (терапевт, сімейний лікар чи педіатр).

Цікаво, що карта показує і своєрідний «рейтинг» лікарів. Найбільше декларацій (2148!) укладено у терапевта Олени Шевченко, що працює у амбулаторії сімейної медицини, що на вулиці Вишгородській.

-За 2018 та початок 2019 року Національна служба здоров'я України виплатила закладам за договором понад 6 мільярдів гривень. Лікарі та медсестри отримали можливість достойної зарплати, пацієнти - гарантований державою пакет медичних послуг, сервіс та піклування, - зазначили в Національній службі.

 

vechirniykiev.com.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.