Головна  →  Новини  →  4 жовтня 2013

Найбільш уразливі категорії киян вже цього року отримають додаткові кошти для якіснішого та ефективнішого лікування

Найбільш уразливі категорії киян вже цього року отримають додаткові кошти для якіснішого та ефективнішого стаціонарного лікування. Таке рішення прийняли депутати Київради, надавши 78 голосів за внесення змін до міської цільової програми «Турбота. На зустріч киянам на 2011-2015рр».

Так, на виконання завдань Президента України щодо посилення соціального захисту населення, столична влада виступила з ініціативою, коштом міського бюджету, сплачувати членські внески та усі подальші щомісячні платежі до благодійної організації «Муніципальна лікарняна каса міста Києва» за воїнів-інтернаціоналістів, громадян постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, породіль.

«Важливо розуміти, що дана ініціатива в жодному разі не є заміною гарантованих законодавством існуючих пільг. Це є доповненням до соціального захисту в галузі медичного забезпечення, яке місто вбачає за необхідне запропонувати тим, хто цього потребує» – зауважив Віталій Мохорєв.

Благодійна організація «Муніципальна лікарняна каса міста Києва» працює у столиці з грудня 2010 року. Організація активно співпрацює  співпрацю з 112 закладами охорони здоров’я міста, підпорядкованими Департаменту охорони здоров’я. Таким чином члени лікарняної каси не обмежені у виборі медичного закладу, в якому можна отримати медичну допомогу за рахунок каси.

У червні 2012 року лікарняна каса надрукувала та розповсюдила перший випуск «Формуляру лікарських засобів», який містить рекомендації лікарям усіх спеціальностей щодо раціонального призначення та використання лікарських засобів з урахуванням ефективності, безпеки та економічної доцільності їх застосування при медикаментозному лікуванні членів БО «МЛК». Однією із умов договору про співпрацю із закладами охорони здоров’я м. Києва, є дотримання лікарями стандартів надання медичної допомоги та протоколів лікування, затверджених Міністерством охорони здоров’я України. Формуляр лікарських засобів, стандарти надання медичної допомоги та протоколи лікування сприяють призначенню лікарями ефективних лікарських засобів та мінімізують використання другорядних, що виключає поліпрагмазію – призначення великої кількості препаратів, яка частіше шкодить хворому, ніж позитивно впливає на перебіг захворювання. Слідкують за дотриманням цих нормативних документів лікарі-експерти лікарняної каси, які працюють в кожному із 112 закладів охорони здоров’я, з якими підписано угоди про співпрацю.

 

kievcity.gov.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку