КМДА Київська міська державна адміністрація


11 лютого 2019

В бібліотеці відбулась презентація історичної повісті «ГОМІН ВОЛІ: КОЗАЦЬКИЙ СКАРБ»

В бібліотеці ім. С.Чекаліна у пошуках козацького скарбу почули гомін віків разом з дитячою письменницею Іриною Мацко.

Суботня зустріч з авторкою багатьох книг для дітей Іриною Мацко  додала гарного настрою усім. Для читачів закладу письменниця презентувала історичну повість «ГОМІН ВОЛІ: КОЗАЦЬКИЙ СКАРБ», написану у співавторстві з Богданом Мельничуком.

Книга розповідає про пригоди Іванка та його друзів, які переносяться у добу козацтва та допомагають справжнім козакам віднайти їхній скарб, який частинами розтягли вороги, залишивши тим самим козацький степ без душі. У пошуках скарбу герої проходять усі періоди боротьби козацтва із загарбниками: татарами, шведами, московитами. 

Бібліотекарі разом з читачами теж не залишилися осторонь козацьких пригод – не лише дізналися багато цікавого, а й самі продемонстрували свої знання з історії козацтва. Усі з неабияким азартом відповідали на запитання вікторини, відгадували таємниці славного минулого, малювали та розмальовували своїх козаків. З особливим інтересом робили це вихованці школи бойового гопака "Шаблезуб". Про козацьку славу вони знають багато.

Організатори дякують видавництву Марка Мельника за особливий погляд на сучасну українську літературу. Про специфіку та історію видавництва розповів присутній на зустрічі представник видавництва Олександр Дука. До речі, «Гомін віків:козацький скарб» поки єдина книга для дітей в їхньому арсеналі, але, сподіваємося, не остання. Як і ця зустріч!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.