Головна  →  Новини  →  5 лютого 2019

Громадський бюджет змінює правила і стартує 7 лютого

 Несподівана зміна правил адміністрування Громадського бюджету столиці викликала суспільний резонанс. Нагадаємо, що  31 січня, депутати Київської міської ради змінили терміни подачі та відбору громадських проектів для Громадського бюджету-4.  Минулого року кияни подавали свої проекти у другому кварталі, а в цьому році мають встигнути з 7 лютого до 6 березня.

 Київрада внесла  зміни до порядку планування бюджетних коштів на 2020-ий рік відповідно до Бюджетного кодексу. І,якщо  на перспективу  це правильно, то в 2019 році зміна правил  стане викликом для  новоствореного КП "Центр публічних комунікацій та інформації", яке тільки набирає координаторів  для роботи в районах. Для проведення інформаційної кампанії, що мотивує киян розробити та подати свій проект розвитку міста чи району - часу обмаль. Тож всі правила тут: https://gb.kyivcity.gov.ua/help/instructions.

 Як розповів заступник директора КП "Центр публічних комунікацій та інформації" Олексій Коваленко,  у четвер 7  лютого  запланована Стратегічна сесія за участю лідерів команд, ГО, стейкхолдерів, що мають узгодити  основні меседжі інформаційної кампанії. 

За словами Олексія Коваленка, для проведення стратегічної сесії потрібно 20-25 людей з різним рівнем обізнаності щодо Громадського бюджету.  Згідно з критеріями шукають: 5 представників експертного середовища, 5 авторів ГБ, 5 представників команд проектів, 5 людей, котрі поки не знайомі  з інструментами ГБ.

Зареєструвати можна тут.

 

vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку