Головна  →  Новини  →  3 жовтня 2013

Столиця збільшує фінансування закупівель лікарських засобів та лікувального харчування для киян

Столиця збільшує фінансування закупівель лікарських засобів та лікувального харчування для киян, повноцінне життя яких без спеціальної терапії неможливе. Відповідне рішення прийняли депутати Київради, підтримавши 76 голосами ініціативу Київської міської державної адміністрації щодо внесення змін до міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2012-2016 роки. Ці зміни максимально враховують потреби окремих категорій киян на лікарські засоби, лікувальне харчування, вироби медичного призначення тощо.

Крім того, буде розширено спектр закупівель протиепілептичних препаратів для дітей, у повному обсязі забезпечуватиметься фінансування базисної терапії для дітей, хворих на ювенільний ревматоїдний артрит, а також для інсулінозалежних киян.

Також, як соціальний захід, що спрямований на поліпшення донорства в місті, передбачено забезпечення «Карткою киянина» киян-донорів, які безоплатно здали кров у кількості сорока разових максимально допустимих доз.

«Серед іншого депутати Київради прийняли рішення дуже важливе рішення. Це абсолютна новація міської цільової програми «Здоров’я киян». Відсьогодні передбачено кошти на фінансування закупівлі продуктів лікувального харчування для дорослих хворих на фенілкетонурію. Раніше його безкоштовно отримували лише діти до 18 років. Це, рішення, як і низка інших, значно підсилить соціальний захист незахищених верств населення у рамках виконання завдань Президента України» – зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Віталій Мохорєв.

У Департаменті охорони здоров’я інформують, що фенілкетонурія є спадковим порушенням обміну речовин, особливість якого – важкі ураження, в тому числі центральної нервової системи. Принцип лікування фенілкетонурії полягає у дотриманні спеціальної дієти, тобто у споживанні спеціального лікувального харчування. Умовою запобігання розумової відсталості дитини є обов’язковий початок такої терапії з самого народження. Відсутність своєчасного лікування фенілкетонурії або ж тривалі перерви у вживанні продуктів лікувального харчування призводять до розумового та фізичного відставання та інвалідності.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку