КМДА Київська міська державна адміністрація


23 січня 2019

Покладання квітів з нагоди 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки

Покладання квітів з нагоди 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки

22 січня 2019 року виповнилося 100 років з дня проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в одну державу.

З метою вшанування багатовікової історії національного державотворення, засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність, єднання суспільства у справі розбудови України, сьогодні в Оболонському районі міста Києва за участю керівництва району відбулося покладання квітів до пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні біля будівлі Оболонської райдержадміністрації (вул. Тимошенка, 16) та Героям України, які відстоювали наше право на свободу та незалежність (вул. Тимошенка, 18).

"Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки - це не тільки суспільна потреба, а й наш моральний обов’язок берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності, - зазнчив голова Оболонської райдержадміністрації Олександр Цибульщак. - Лише наполегливий, цілеспрямований рух уперед дасть змогу нам побудувати сильну й високорозвинену державу. Наше головне завдання - не втратити здобутків та героїчних досягнень наших пращурів, а навпаки, продовжувати  справу відродження  Батьківщини".



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.