Головна  →  Новини  →  21 січня 2019

Робота з молодими спеціалістами – пріоритетна ланка методичної роботи

На базі закладу дошкільної освіти №607 відбулось засідання Школи педагогічної майстерності для молодих спеціалістів вихователів-методистів ЗДО Оболонського району, міста Києва на тему: «Фахове зростання молодих спеціалістів вихователів-методистів з напрямків контролю освітнього процесу та впровадження нових освітніх програм в закладах дошкільної освіти».

Присутніх привітала директор Левицька Оксана Анатоліївна, яка ознайомила  з планом засідання та побажала плідної праці та гарних вражень.

Вихователь-методист Хіміч Тетяна Валентинівна в ході презентації розповіла про етапи підготовки до такої найбільш глибокої та поширеної форми контролю в ЗДО, як тематична перевірка освітнього процесу, надала рекомендації щодо складання довідки, особливостей її структури і змісту.  

У ході обговорення учасники визначили, що за своїм характером контроль має бути допоміжним, а не каральним. Присутність вихователя-методиста не має негативно позначатися на якості роботи та настрою вихователів, порушувати звичайного життя дітей у групі тощо.

Засідання продовжила вихователь старшої групи «Капітошка» Черниш Віта Василівна, яка презентувала власний  досвід впровадження освітньої  програми для дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт».

Реалізація вимог цієї програми передбачає застосування вихователями діяльнісного підходу, врахування специфічних видів дитячої діяльності, забезпечує формування психологічної зрілості, життєвих компетентностей і готовності до систематичного навчання в Новій українській школі старшого дошкільника.

На наступному етапі вихователі-методисти взяли участь у практичній діяльності, яку провели вихователі старшої групи «Калинонька» Глєбова Тетяна Павлівна та Дубас Катерина Іванівна. Всі мали змогу опинитись у ролі дітей та відчути на собі всі ті  особливості діяльнісного підходу у роботі з дошкільниками, які рекомендує освітня програма «Впевнений старт».

Нарівні з усіма, активними учасниками діяльності були методисти НМЦ УО Оболонської РДА Циганок Анджела Михайлівна та Степанішина Наталія Вікторівна.

Насамкінець, вихователь Котляр Людмила Миколаївна провела для всіх майстер-клас з техніки «декупаж».

Вихователі-методисти  надали  позитивну оцінку проведеному заходу, який сприяв їх фаховому зростанню і залишив приємні враження і спогади.

За інформацією управління освіти

Перейти до спискуВерсiя для друку