Головна  →  Новини  →  18 січня 2019

У столиці відбудуться заходи з нагоди відзначення 100-річчя проголошення Соборності України

 

У столиці відбудуться заходи з нагоди відзначення 100-річчя проголошення Соборності України

Як повідомили в управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій, з нагоди відзначення Дня Соборності України у столиці запланована низка заходів.

Зокрема, 22 січня відбудеться церемонія урочистого покладання квітів до пам’ятника Тараса Шевченка та Михайла Грушевського за участю керівництва держави та міста.

З 20 січня по 15 лютого на Майдані Незалежності триватиме інформаційно-виставковий проект «100 років боротьби».

21 січня о 12.00 відбудеться відкриття меморіальної дошки (вул. Симона Петлюри, 2/4) на честь Головного отамана військ і флоту Української Народної Республіки Симона Петлюри.

Окрім того, 22 січня на мосту ім. Євгена Патона відбудеться акція «Живий ланцюг Соборності», а на тротуарній частині Хрещатика (від Європейської до Бессарабської площі) того ж дня триватиме мирне зібрання «День Соборності України».

Також з нагоди 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки на Софійській площі відбудеться святковий захід, а у музеях та бібліотеках міста відкриють експозиції з історії УНР та ЗУНР, що розкажуть про те, яку роль вони відіграли у процесі здобуття Україною незалежності. Крім цього, буде організовано читацькі конференції, книжкові тематичні виставки, фотовиставки тощо.

 

dsk.kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку