Головна  →  Новини  →  11 січня 2019

Вартість послуг із утримання будинків та прибудинкових територій у комунальних компаній наразі не підвищуватиметься – Петро Пантелеєв

Комунальні компанії, що здійснюють надання послуг із утримання будинків та прибудинкових територій (керуючі компанії), не підвищуватимуть вартість своїх послуг. Сьогодні на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасована постанова від 21 грудня 2018 року № 2010 про підвищення ціни на електроенергію, яка споживається на технічні цілі у багатоквартирних будинках та садових товариствах. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Ціна на електроенергію є одним із визначальних факторів під час формування вартості послуг на утримання будинків та прибудинкових територій. Адже до переліку послуг, що сьогодні надають комунальні керуючі компанії, входить електрифікація ліфтів, освітлення коридорів у будинках, робота насосного обладнання у будинках тощо. Рішення про скасування підвищеної ціни на електроенергію дає можливість комунальним підприємствам утримати вартість своїх послуг і не підвищувати їх», – повідомив Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що нинішня ціна послуг із утримання будинків та прибудинкових територій – це вартість, враховуючи необхідні витрати компаній, і вона є суттєво нижчою порівняно з більшістю цін комерційних підприємств.

«Сьогодні комунальні компанії не є монополістами на ринку, близько 40% житла обслуговують комерційні компанії. Більше того, люди мають вибір – прийнявши рішення на рівні всього будинку, жителі можуть обрати будь-яке підприємство для обслуговування, обрати лише той перелік послуг, який вони вважають необхідним», – пояснив заступник голови КМДА.

Він також зауважив, що в інтересах комунальних керуючих компаній та їхніх структурних підрозділів – житлово-експлуатаційних дільниць – подбати про забезпечення належної якості сервісу, що б відповідала реальній ціні, яку сплачують мешканці.

 

kyivcity.gov.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку