Головна  →  Новини  →  10 грудня 2018

У Києві святкуватимуть День сусіда щорічно в третю суботу травня

6 грудня 2018 року на пленарному засіданні Київської міської ради депутати започаткували у столиці святковий захід День сусіда.

За приклад було взято Європейський день сусіда, який святкують в більшості країн ЄС. Цього дня мешканці міст самостійно організовують святкові заходи біля своїх будинків, влаштовують пікніки, ярмарки і концерти. В Україні День сусіда проводитимуть щорічно в третю суботу травня. Ця дата припадає на святкування Дня Європи.

«У Парижі в 1999 році відбувся перший День сусіда. І він був спрямований на боротьбу з таким соціальним явищем як самотність у великому місті. З 2003 року День сусіда став загальноєвропейською практикою і сьогодні він відзначається у 50-ти країнах світу. Цей захід – не просто знайомство із жителями свого будинку. В його корінні набагато глибша суть: люди організовуються і влаштовують, приміром, спільні домашні дитячі садочки, допомагають малозабезпеченим сусідам, вирішують проблеми із працевлаштуванням. Тобто День сусіда  – вагомий та вкрай необхідний соціальний захід», - зазначила ініціатор проекту рішення, депутат Київради Людмила Костенко.

Згідно з документом, виконавчий орган Київради (КМДА) має розробити план заходів щодо святкування Дня сусіда. Рішення підтримали 86 депутатів.

 

http://www.kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку