Головна  →  Новини  →  10 грудня 2018

Київ посилюватиме правопросвітню роботу для попередження насильства у сім’ї та в закладах освіти – Дмитро Загуменний

Столиця у тісній співпраці із Головним територіальним управлінням юстиції у місті Києві вийшла на вищий рівень реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», затвердженого Указом Президента України. Зокрема, дедалі посилюватиметься співпраця зі школами, адже у нашій країні 60-70% учнів є жертвами або учасниками булінгу.

«У Києві застосовуються найсучасніші форми і технології правового навчання у закладах загальної середньої освіти: турніри і конкурси з правознавства, тренінги, брейн-ринги тощо. Враховуючи актуальність теми, ми часто виходимо за межі школи, шукаємо цікаві неформальні підходи, розпочинаємо практику співпраці шкіл із міжнародними організаціями. Щоб кожен учень не лише знав свої права, але й знав, до кого можна звернутись у разі скрутної ситуації, коли батьки чи вчителі не можуть припинити цькування», – прокоментував голова Київської міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

За його словами, правової обізнаності потребують не лише учні. Тому міська влада запровадила безоплатну правову допомогу малозабезпеченим і соціально незахищеним киянам, реалізовує правопросвітницькі заходи у рамках Конвенції про права осіб з інвалідністю та щодо антидискримінаційної політики, підвищує кваліфікацію державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування тощо.

Сьогодні на черговому засіданні Київської міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення прозвучали деякі новаторські ідеї щодо поширення правової освіти. Скажімо, у рамках проекту «Я маю право!» планується запроваджувати уроки протидії булінгу, як і взагалі посилювати тісну співпрацю шкіл із правознавцями; залучати заклади культури для підвищення рівня правової освіти.

«Ми дедалі посилюватимемо правопросвітню роботу, спрямовану на попередження насильства у сім’ї та закладах освіти, сприятимемо проведенню тижнів, декад та місячників права, аби підвищити рівень правової підготовки та культури дітей та молоді», – повідомив Дмитро Загуменний.

Довідково.

Всеукраїнський просвітницький проект «Я маю право!» реалізується за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» та має на меті інформувати українців про їхні права і навчити громадян ці права захищати. Ця програма реалізується із жовтня 2016 року і ґрунтує свою діяльність на здобутках попередніх проектів USAID «Україна: верховенство права» та «Справедливе правосуддя».

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку