Головна  →  Новини  →  7 грудня 2018

Ознайомча екскурсія Всеукраїнським центром комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю

06 грудня 2018 року відбулась Презентація навчального закладу, Державної реабілітаційної установи «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю».

Особи з інвалідністю, які зареєстровані в Оболонській районній філії Київського міського центру зайнятості, відвідали установу і для них була проведена ознайомча екскурсія з Центром.

Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю створено наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 23.07.2001 №309 на виконання Указу Президента України від 23.05.2001 №335 «Про Всеукраїнський центр професійної реабілітації інвалідів» та Національної програми професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями. Офіційне відкриття Центру відбулося 3 грудня 2001 року в Міжнародний день інвалідів.

Начальник відділу професійно-орієнтаційної роботи по сприянню працевлаштуванню Подліпенська Євгенія Олександрівна розповіла про роботу центру, яка направлена на надання медичної, соціальної, психологічної та професійної реабілітації.

Центр є провідною державною соціальною установою з професійної реабілітації інвалідів, підвищення кваліфікації фахівців з питань професійної реабілітації інвалідів, розроблення та впровадження передових методик та технологій професійної реабілітації інвалідів.

Присутні могли особисто оглянути навчальний корпус Центру, де проходять заняття за професією взуттьовик з ремонту взуття, манікюрник, оператор комп’ютерного набору, перукар, швачка, секретар керівника тощо. Центр має сучасну навчально-методичну та матеріально-технічну бази.

Серед випускників Центру є: паралімпійські чемпіони та чемпіони світу, підприємці, народні майстри України, громадські діячі, яскраві та талановиті особистості.

Медична частина є одним із провідних підрозділів Державної реабілітаційної установи «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю». До основних форм проведення заходів з медичної реабілітації в Центрі відносяться: фізіотерапевтичне лікування, водолікування, гідрокінезотерапія, помірна та помірно-тренувальна лікувальна фізична культура (кінезотерапія), масаж, ароматерапія.

Також в Центрі приділяють багато уваги заходам психологічної реабілітації. Проводиться індивідуальна та групова робота зі слухачами, спрямована на вирішення слухачами психологічних проблем та набуття необхідних навичок; ефективну адаптацію до умов навчання тощо.

Державна реабілітаційна установа «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю» знаходиться за адресою: 07352, урочище «Туровча лісова-2», с. Лютіж, Вишгородський район, Київська область.

 

Матеріал підготовлено за інформацією сайту  http://www.vcpri.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку