КМДА Київська міська державна адміністрація


7 грудня 2018

Світова класика та сучасне українське: 11 безкоштовних кінопоказів в столиці

Київські кіноклуби, культурні центри та бібліотеки запрошують на перегляд і обговорення знакових стрічок. 

КЛАСИКА

Фільм жаху від Бергмана

У кіноклубі «E V R O P A» пропонують єдиний фільм жаху авторства Інгмара Бергмана «Година вовка». Година вовка – це година перед світанком, коли частіше за все помирають та народжуються люди. «Саме в цей час до нас приходять кошмари», – каже головний герой стрічки Юхан Борг. Фільм показує моторошну та гнітючу атмосферу життя художника, який божеволіє та втрачає зв`язок із реальністю. Картина про страх ніколи не побачити межі між реальністю та власним божевіллям, не відчувати різниці між коханою людиною та внутрішнім демоном.

Коли: 9 грудня о 19.00
Де: провулок Шевченка 5 (ст.м. Майдан Незалежності), Козацький Дім - 3 поверх.
Вхід безкоштовний

Вечір з шедевром: «Пісні з другого поверху» Роя Андерссона

Рой Андерссон починав свою кар'єру кінорежисера зі створення рекламних роликів - і вже перша його робота, реклама дезодоранту, здобула Каннського Лева на фестивалі реклами. Загалом Андерссон створив шість повнометражних художніх фільмів (прем'єра останнього запланована на 2019 рік), шість короткометражних та понад чотириста рекламних роликів. 
Останні картини режисера «Пісні з другого поверху», «Ти, що живеш» и «Сидiв голуб на гiлцi, мiркуючи про буття» складаються у екзистенціальну трилогію, де він зображує реальність, як вона є. Тут тривіальні деталі нашого буття доводяться до абсурду, трагіфарс акуратно переплітається з роздумами автора про життя та смерть, про Бога та людину…

Коли: 11 грудня о 19.00
Де: Кіноклуб Могилянки, вул. Набережно-Хрещатицька, 27 (1 пов., зала 13)
Вхід вільний

Вечір, фільм, бібліотека!

До 90-річчя від дня народження Народного артиста УРСР Леоніда Бикова відбудеться перегляд кінострічок за участю актора. Згадають життєвий та творчий шлях артиста, режисера , сценариста. У програмі  - маловідомі кінострічки: короткометражна комедія-фейлетон  «Як мотузочек не в’ється»(1961) - перша режисерська робота Леоніда Бикова про вміння створити дефіцит на рівному місці, та кінокомедія «Сварка в Лукашах» (1959) Максима Руфа - один з лідерів кінопрокату 1960 року в СРСР.

Коли: 9 грудня о 16.00 
Де: Бібліотека Ім. В. Маяковського, вул. Ентузіастів, 29
Вхід вільний

ДІТЯМ

Для найменших глядачів - анімація


Останній показ сезону “Дитяче кіно по неділях в Домі МК”. Цього разу - мультфільм "Хлопчик-фантом". Фільм розрахований на вік 7+.
Лео, 11-річний хлопчик з Нью-Йорка, незвичайна дитина: він може ставати невидимим і літати крізь стіни. Потрапивши до лікарні, хлопчик знайомиться з Алексом,тимчасово прикутим до інвалідного візка поліцейським. Лео в повітрі та Алекс на землі утворюють екстраординарну команду, яка захищає журналістку Марі та рятує Нью-Йорк від знищення.

Коли: 9 грудня о 12.00
Де: Дім «Майстер-клас», вул. Б. Хмельницького, 57Б
Вхід вільний, за умови попередньої реєстрації

УКРАЇНСЬКЕ КІНО

Ласкаво просимо до «Брами»


На черговому показі кіноклубу Polotno дивитимуться українсько-американську копродукцію «Браму». Та обговорюватимуть фільм з його режисером Володимиром Тихим.
«Брама» — це суміш драми, горору і містики, що посилається на українську та радянську міфологію. Стрічка знята за мотивами культової п’єси Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів», стрічка метафорично досліджує українську сучасність з її травматичним історичним досвідом. У центрі сюжету сім’я, що мешкає у Чорнобильській зоні відчуження. Баба Пріся (Ірма Вітовська–Ванца) товаришує з фентезійними істотами, часом бавиться галюциногенними грибами, куштує радіоактивне м’ясо та має за плечима бойові звитяги часів Другої світової. Разом з нею живуть донька Слава (Віталіна Біблів), що закохана у місцевого правоохоронця (Дмитро Ярошенко), та онук Вовчик (Ярослав Федорчук), який мріє покинути зону відчуження та жити повноцінним життям. Втім, навіть таке дивне та дещо неспокійне через постійні сварки життя опиняється під загрозою.

Коли: 11 грудня о 19.30
Де: Музичний простір МК, вул. Б. Хмельникого, 57Б. 
Вхід вільний за попередньою реєстрацією

КіноСереда "Зимове"

СУК (Сучасне Українське Кіно) представляє програму "Зимове". Будуть показані такі українські стрічки «Кров'янка» (2016, Аркадій Непиталюк), «Гойдалки» (2018, Валерія Сочивець), «Новий рік у сімейному колі» (2018, Максим Наконечний), «Обличчя» (2014, Нікон Романченко). Після кожного фільму планується його обговорення за участі режисерів. 

Коли: 12 грудня о 19.00
Де: Будинок кіно, вул. Саксаганського, 6, 3 поверх, Червона зала
Вхід: безкоштовний за попередньою реєстрацією 

МУЗИКА, ГОРИ, КОХАННЯ

Ласкавий кінопоказ


В благодійному магазині «Ласка» демонструватимуть фільм «Головне - любити» (Франція, 1974, Анджей Жулавський). Серве і Надін познайомилися на знімальному майданчику. Він - фотограф, який заробляє на хліб порноснімками. Вона - актриса-невдаха. Бажаючи допомогти жінці, в яку закохався з першого погляду, Серве купує для неї роль в новому спектаклі.

Коли: 9 грудня о 17.00
Де: Laska charity store, вул. Липинського, 3
Вхід: вільний, за реєстрацією 
*благодійний внесок за бажанням

Про музикантів: життя фронтмена Joy Division Ієна Кертіса

Кіноклуб Могилянки підготував підбірку кінострічок «Про музику». Окрім музики, ці фільми про трагедії, життєві драми, горіння особистостей, немов сірників, під дією тертя правил світу та власних переконань. 
Найближчий показ – картина «Контроль» А. Корбейна. Великобританія, Австралія. 2007. Дебютний фільм відомого фотографа та кліпмейкера Антона Корбейна, який розповідає про життя фронтмена культового британського пост-панк гурту Joy Division Ієна Кертіса (1956-1980). У фокусі цієї вишуканої чорно-білої стрічки останні роки життя Кертіса, де знайшлося місце любовному трикутнику, епілептичним нападам та концертним виступам, що зачаровували та дарували можливість бути нарешті собою.

Коли: 10 грудня о 19.00 
Де: Кіноклуб Могилянки, вул. Набережно-Хрещатицька, 27 (1 пов., зала 13)
Вхід вільний

Сучасне кіно в бібліотеці

На численні прохання глядачів бібліотечного кінозалу повторюють фільм «На межі» Фатіха Акін (Німеччина, Франція, 2017). Життя Каті було зруйноване, коли в результаті вибуху загинули її чоловік і син. Після періоду скорботи і пошуку справедливості настає час помсти.

Коли: 11 грудня о 16.00
Де: Бібліотека Ім. В. Маяковського, вул. Ентузіастів, 29
Вхід вільний

Подорож до Гімалаїв

Охочих запрошують на відкритий перегляд авторського фільму «Гімалаї Всередині», створеного під час експедиції в індійські Гімалаї. А також на однойменну фотовиставку. Зйомки проходили в світовій столиці йоги містечку Рішікеш, в автентичних гімалайських селах, високо в горах, на льодовику Гомукх, де беруть свій початок води священної Ганги. Після фільму обіцяють сюрприз - можливість відчути на собі цілющий ефект медитації і виявити Гімалаї всередині себе.

Коли: 11 грудня в 18.00
Де: Київська Школа Фотографії, г. Киев, ул. Ділова, 5, другий поверх.
Вхід вільний

Перше успішне австралійське кіно

Стрічка «Пікнік біля Навислої скелі» визнана класикою кіно – це перший австралійський фільм, який мав гучний успіх за кордоном, отримав премії Британської кіноакадемії і Американської академії фантастичних фільмів і фільмів жахів за найкращу операторську роботу.
Про що: 14 лютого 1900 року студентки жіночого коледжу Еппл'ярд вирушили на пікнік до підніжжя Навислої скелі. Чотири дівчини відпросилися прогулятися по скелях, але назад повернулася тільки одна. Їх вчителька зникла також...

Коли: 11 грудня о 19.30
Де: IZONE, вул. Набережно-Лугова, 8
Вхід вільний

 

vechirniykiev.com.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.