Головна  →  Новини  →  3 жовтня 2013

У рамках відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана у столиці відбулись загальноміські заходи

З нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана у столиці відбулись загальноміські заходи. Зі святом киян поважного віку привітав заступник голови КМДА Віктор Корж.

«На плечі багатьох із вас випало і воєнне лихоліття, і повоєнна відбудова. У непрості часи саме ви народжували і ростили дітей, саме ваше покоління створювало і розбудовувало державу – Україну. Для міста завжди була важливою співпраця та соціальне партнерство у впровадженні у життя всіх планів, починань, програм. Для вирішення проблемних питань життєдіяльності киян похилого віку у столиці реалізуються соціальні ініціативи Президента України, функціонують міські цільові програми: «Соціальне партнерство», «Турбота. Назустріч людям», «Здоров’я киян». Дякую за підтримку розуміння та духовну стійкість», – зазначив у вітальному слові Віктор Корж.

Відзначити власне свято киян похилого віку Управління у справах жінок ветеранів війни та праці запросило до Будинку кіно на концертну програму з подарунками. Крім того, у клубі «Виноградар» соціальні працівники спільно з громадською організацією «Турбота та милосердя» влаштували соціальну акцію з медичним консультуванням та святковим концертом.

Також протягом тижня у кожному районі столиці за участю ветеранів відбудуться зустрічі святкові зі школярами та керівництвом райдержадміністрацій.

Зауважимо, що 1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей поважного віку, який проголошений сорок п’ятою сесією генеральної Асамблеї ООН (1990-1991роках). За Указом Президента України з 2004 року цей день в Україні відзначається як День ветерана. Ці два поняття доповнюють одне одного, соціологи вважають, що до цієї категорії відносяться особи, які перейшли пенсійний рубіж. Нині у столиці проживає понад 800 тисяч осіб похилого віку. Більшість із них продовжує свою трудову діяльність, або займається громадською роботою.

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку