Головна  →  Новини  →  15 листопада 2018

До Дня української писемності та мови «Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…»

12 листопада в бібліотеці ім. С. Вургуна відбувся захід до Дня української писемності та мови «Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…».

Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях.

Українська мова – багата, ніжна й ласкава, мудра, доброзичлива, глибокодумна, чиста, правдива.

Багатство української мови виявляється в тому, що нею можна висловити найскладніші думки, найтонші почуття та переживання, передати враження про побачене, почуте, прочитане.

Всі барви рідної мови вмістились в святі, яке готували давні друзі закладу - учні 8-в класу школи №210, під керівництвом вчительки української мови Ірини Бученко та бібліотекаря Наталі Гаврилюк. Це була яскрава театралізована постановка з конкурсами, вікторинами та кросвордами.

На свято завітали учні 8-а класу цієї ж школи. Всі охочі мали можливість познайомитись з книжковою феєрією «Велич нашої мови».

За активну співпрацю з бібліотекою та з нагоди 40-річчя присвоєння бібліотеці імені Самеда Вургуна Ірина Бученко та Наталя Гаврилюк отримали подяки Оболонської ЦБС.

Працівники бібліотеки дякують всім за чудове свято, окрема вдячність активному члену батьківського комітету Халепі Юлії за світлини заходу.

«Єдиний скарб у тебе - рідна мова,
заклятий для сусіднього хижацтва,
воно твого життя міцна основа,
повніша над усі скарби й багатства.»

П.Куліш

Перейти до спискуВерсiя для друку