Головна  →  Новини  →  12 листопада 2018

Музичний вечір «Жіночі обличчя української поезії»

Осінь – поетична пора, оспівана у віршованих рядках, лірична й романтична, барвиста і ніжна, по -жіночому красива і лагідна. Тому не дивно, що цю пору року оспівували в своїх віршах жінки-поетеси Ліна Костенко і Ганна Черінь.  Щоб  насолодитись їх  творами, в бібліотеці ім. Самеда Вургуна  відбувся літературно-музичний вечір «Жіночі обличчя української поезії».

Галина Чеботарьова розповіла гостям про життєвий і творчих шлях поеток, та почитала їх вірші.

Учні 11-Б класу  школи №210: Лейла Мамедова, Олександр Голуб, Дар’я Кириченко, Ярослав Пугач та Катерина Панчишина  читали вірші Ліни Василівни.

Присутні поринули в атмосферу театру, коли заслужений артист України Борис Лобода читав поезію Ліни Костенко і поезію та гумористичні твори Ганни Черінь.

Тамара Бортняк поділилась  своїми спогадами про роботу над записом аудіокниги за історичним романом Л. Костенко «Берестечко». Гості могли послухати вірші Ліни Василівни в авторському виконанні, в записі  1998 року, які люб’язно надала Тамара Іванівна.  

Учениця школи «Джерело» Єлізавета Войта зіграла для гостей класичні твори.

 

 

http://ocls.kyivlibs.org.ua/pb-im-sameda-vurhuna/404-muzychnyi-vechir-zhinochi-oblychchia-ukrainskoi-poezii#gallery9e6ede52aa-6

 

Перейти до спискуВерсiя для друку