Головна  →  Новини  →  9 листопада 2018

Запрошуємо на виставку робіт української художниці Юлії Скрипки «Де жавю»

Справжньою подією в культурному житті Оболоні стало відкриття оновленого простору бібліотеки для дітей ім. А. Гайдара, яка розташована по вул. Г. Сталінграда 51-б.

Яскраво, сучасно та дуже несподівано – так можна охарактеризувати  сміливу концепцію, блискавично втілену в життя управлінням культури, туризму та охорони культурної спадщини Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації. Під  дахом  дитячої бібліотеки гармонійно поєдналися модерновий «Читацький зал», «Світлиця української гідності» та «Художня галерея» - три складові, такі необхідні для формування світогляду молодого покоління українців.

Оболонь багата талантами і, нарешті, з’явився арт - простір, у якому можна презентувати найкращі творчі ідеї та здобутки, залучати дітей і дорослих  до світу  мистецтва.

Виставка робіт відомої української художниці Юлії Скрипки «Де жавю» стала прикрасою нової  галереї, та, водночас, запрошенням до знайомства  із старовинною технікою левкасу.

Французький філософ Бергсон визначив «deja  vu»,  як спогади про нинішнє. «Хто бачить нинішнє - все побачив, що і від віку було і що буде в безмежному часі» – писав Марк Аврелій. Глибоко філософська виставка Юлії Скрипки - саме про це! Її роботи схожі на люстерко, крадькома підставлене всесвіту, а сюжети - занурення в абсолютну тотожність вже пережитого, дотик до вже зрозумілого, але ледь знайомого.

Юлія Підкурганна (Скрипка) - член Національної спілки художників України, викладач  Дитячої школи мистецтв № 5 Оболонського району м.Києва, презентує свої роздуми  та творчість  до 20 листопада 2018 року в арт – просторі оновленої Центральної районної бібліотеки ім. А. Гайдара для дітей за адресою: просп. Героїв Сталінграда, 51-б. (з 10.00 по 18.00,  вихідний - понеділок).

 

ДШМ №5

 

Перейти до спискуВерсiя для друку