КМДА Київська міська державна адміністрація


8 листопада 2018

Київські аудитори за десять місяців 2018 року забезпечили відшкодування втрат на майже 46 млн грн

У січні – жовтні 2018 року державні аудитори апарату Північного офісу Держаудитслужбизабезпечили усунення втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 45,9 млн грн.

За цей період до бюджетів різних рівнів, бюджетних установ, організацій та підприємств надійшло понад 12 млн грн. та відшкодовано майже 32 млн грн незаконних, нецільових витрат та недостач, допущених підконтрольними об’єктами.

Керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій за результатами ревізій прийняли 110 управлінських рішень та врахували 58 пропозицій за результатами державних фінансових аудитів.

Матеріали 70 контрольних заходів передано до правоохоронних органів для відповідного реагування. За результатами їх розгляду розпочато 14 досудових розслідувань та вручено 2 письмових повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

У 17 випадках до установ, де виявлено бюджетні правопорушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення та зменшення бюджетних асигнувань.

Окрім того, за недотримання законодавства 73 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 46 – до дисциплінарної та матеріальної, 2 осіб звільнено із займаних посад.

   

Прес-служба Північного офісу Держаудитслужби



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.