Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2013

Застосування механізму енергозберігаючих договорів дозволить комплексно вирішити питання енергозбереження бюджетної сфери

77 депутатів Київради підтримали Порядок реалізації енергозберігаючих проектів у рамках енергосервісних договорів.

Прийняття цього рішення дозволить впроваджувати енергозберігаючі проекти у закладах бюджетної сфери міста. А реалізація цих проектів сприятиме скороченню витрат на споживання теплоенергоносіїв та комунальних послуг цими закладами.  Про це під час пленарного засідання XII сесії Київради VI скликання повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури В’ячеслав Лісовик.

 «Фінансування енергозберігаючих проектів за таким механізмом дозволить комплексно вирішити питання енергозбереження бюджетної сфери та охопити більшу кількість цих закладів. Розроблене Положення про порядок реалізації відповідної процедури. Воно охоплює такі стадії реалізації, як: затвердження базових рівнів споживання комунальних послуг та теплоенергоносіїв закладами бюджетної сфери; визначення переліку установ, що потребують негайного впровадження енергозберігаючих заходів шляхом співставлення рівня фактичного споживання енергоносіїв із затвердженими базовими рівнями; порядок укладання та виконання енергосервісних договорів; планування та витрачання коштів від економії енергоресурсів», – сказав В’ячеслав Лісовик.

Він також наголосив, що такий механізм найбільш широко застосований у світі. За такою моделлю модернізовано бюджетну та житлову сферу у містах Європи та Америки.

«Це найбільш надійний та економний засіб фінансування енергозберігаючих договорів»,  – наголосив В’ячеслав Лісовик.

 

Довідково.

Енергосервісні послуги – сукупність заходів (поставка товарів, виконання робіт, надання послуг) з метою скорочення витрат замовника на споживання паливно-енергетичних ресурсів або комунальних послуг.

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку