КМДА Київська міська державна адміністрація


12 жовтня 2018

Урочистості з нагоди Дня захисника України в Оболонському районі

Урочистості з нагоди Дня захисника України в Оболонському районі

День захисника України досить нове українське свято, що відзначається 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Це свято мужніх та хоробрих захисників, і за нинішніх обставин потребує особливої уваги.

Сьогодні, 12 жовтня 2018 року, в Оболонському районі м. Києва біля пам’ятного знаку Воїнам-патріотам України відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва.

Із словами привітання до присутніх звернувся голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак.

«У цей день поєднуються наші християнські традиції зі спадщиною українського козацтва, української повстанської армії та воїнів незалежної України. В традиціях українського народу – поважати і шанувати своїх оборонців. Ми завжди низько вклонятимемося тим, хто в лиху годину мужньо боронив і боронить українську землю, тим, кого не вдалося скорити жодному ворогу. Сьогодні – це, в першу чергу, наші герої – учасники антитерористичної операції та Операції Об'єднаних сил, які захищають Україну від російських агресорів та їхніх найманців. Завдяки мужності, доблесті та силі духу наших солдатів і офіцерів щоденно зміцнюється Українська армія, відроджується бойова слава України, а наші рідні мають можливість жити, навчатись, працювати під мирним небом. Ми схиляємо голови перед пам'яттю героїв, які віддали своє життя у боротьбі за мирне майбутнє України. Вічна пам'ять воїнам, які полягли в боях за вільну, незалежну Україну», - зазначив у своєму виступі Олександр Леонідович.

Також слова вдячності та пошани висловили військовий комісар Оболонського районного у м. Києві військового комісаріату, полковник Збройних Сил України Вадим Слєпко, депутат Київської міської ради Володимир Старовойт, голова Спілки учасників АТО Оболонського району м. Києва, доброволець АТО з 2014 року, помічник командира з оперативного забезпечення, керівник 90-го батальйону, 81-ї десантно-штурмової бригади, кіборг, учасник боїв за Донецький аеропорт, Піски, Авдіївку, Водяне, Опитне, кавалер орденів Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, підполковник Збройних Сил України Віталій Баранов.

Будь-яка війна – це трагічна сторінка в історії людства. Хвилиною мовчання вшанували Героїв, які навіки залишилися на полі бою, славних синів та дочок України, хто віддав власне життя заради ідеї, патріотизму, любові до Батьківщини.

Після завершення офіційної частини присутні запалили свічки-лампадки та поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-патріотам України.

Події останніх років об’єднали українців, пробудили в кожного почуття щирого й глибокого патріотизму, відчуття причетності до загальнодержавних справ. Сьогодні Україна впевнено крокує в майбутнє, і яким воно буде, залежить тільки від нас.

Вітаємо всіх з Днем захисника України, зі святом Пресвятої Покрови та з Днем українського козацтва.

Щиро зичимо козацького здоров’я, бадьорості духу, довголіття та мирного неба над головою. Нехай Пресвята Богородиця оберігає та захищає ваші родини!

Слава Україні! Героям слава!

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.