КМДА Київська міська державна адміністрація


12 жовтня 2018

У листопаді в Мистецькому арсеналі відкриється міжнародна виставка "Революціонуймо!"

21 листопада в Мистецькому арсеналі відбудеться відкриття виставки "Революціонуймо!". Це міжнародний проект-дослідження, який об’єднує мистецькі й музейні інституції з України та Нідерландів. 36 сучасних митців і мистецьких груп із 15 країн мовою інсталяції, живопису, мультимедіа, відео- та фотоматеріалів говоритимуть про події революцій, аналізуватимуть революцію як суспільне явище. Особистий, критичний і ретроспективний погляди фокусуються на особливій історичній події – Революції Гідності. На виставці також буде представлено артефакти з фондів Національного музею Революції Гідності. Різноманітність учасників і творів є спробою вийти за вже набуті шаблони у сприйнятті Революції Гідності. Виставка "Революціонуймо!" вписує події в Україні у ширший світовий контекст, показуючи водночас унікальність та універсальність певних ситуацій, подій, явищ. Вона продемонструє, що прагнення свободи, гідного рівня життя, поваги до громадян є універсальними принципами, які поділяють всі люди.

Проект створить можливість для відвідувачів дослідити, згадати, обговорити події Революції Гідності та залишити свої думки про неї. Виставка стане майданчиком для відкритого обговорення того, якими є роль мистецтва й митців у часи революції та можливість/спроможність говорити про недавні історичні події мовою мистецтва.

 

Ілля Ісупов (Україна)

Куратори проекту: Катерина Філюк (Україна), Натанія ван Дайк (Нідерланди).

Організатори: Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал", Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, фундація "A Tale of a Tub" (Нідерланди).

Проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

 

Marinus Boezem "Monumentum", 2017 (The Netherlands)

 

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ – прес-служба Національного музею Революції Гідності: [email protected],
тел. +38 (098) 661-18-33, +38 (063) 972-59-84, +38 (099) 717-59-95.

maidanmuseum.org



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.