КМДА Київська міська державна адміністрація


27 вересня 2018

Інформація про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку м.Києва на 2018-2020 роки в Оболонському районі за перше півріччя 2018 року

Відповідно до рішення Київської міської ради від 21.12 2017 № 1042/4049 «Про Програму економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020 роки», пункту 11 розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 05.01.2018 № 8 «Про Програму економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020 роки» в Оболонському районі у першому півріччі 2018 року забезпечено виконання Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020 роки.

Здійснювався постійний контроль за виконанням показників соціально-економічного розвитку району і вживалися відповідні заходи щодо покращення економічної ситуації.

Відповідно до Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2018-2020 роки районні в м. Києві державні адміністрації є співвиконавцями 60 завдань і заходів Програми в 9 розділах-секторах:

1. Промисловість та розвиток підприємництва

2. Ринок праці

3. Розбудова міста і земельні відносини

4. Житлово-комунальне господарство

5. Транспорт та міська мобільність

6. Соціальна підтримка та допомога

7. Охорона здоров’я та здоровий спосіб життя

8. Адміністративні послуги

9. Освіта

В цілому перше півріччя 2018 року вдалося завершити позитивно. Про це говорять і основні показники соціально-економічного розвитку району.

За результатами рейтингової оцінки діяльності районних в місті Києві державних адміністрацій за перше півріччя 2018 року Оболонський район посів третє-четверте місце разом з Печерським районом (в 2017 році за перше півріччя було 5 місце).

Промисловість та розвиток підприємництва.

На 01.07.2018 до основного кола промислових підприємств Оболонського району, за даними міського управління статистики, входило 100 підприємств (т.ч. три – державних: ДП «Завод «Генератор», ПАТ «Завод «Маяк», ДП «Київська офсетна фабрика»). Два підприємства – ТОВ «ДТЕК «Київські електромережі» та ТОВ «Ляпко» – увійшли до основного кола промислових підприємств району у квітні 2018 року.

За січень-червень 2018 року промисловими підприємствами району реалізовано товарної продукції на суму 9 002 162,9 тис.грн., в тому числі за червень – на 2 158 305,6 тис.грн. (за січень-червень 2017 року – 3 772 563,3 тис.грн.). За межі України за січень-червень 2018 року підприємствами району реалізовано промислової продукції на загальну суму 606261,2 тис.грн. Частка обсягу реалізації за межі України в загальному обсягу реалізації становила 6,7%. Відповідно, в межах України було реалізовано товарної продукції на суму 8395901,7 тис.грн, або 93,3% від загального обсягу реалізації.

Найбільші експортери району: ПАТ «Оболонь», ТОВ «СК «Джонсон», ТОВ «Промпласт», ТОВ «РІФ-1», ТОВ «Квін-Свіг», ПП «Ярослав», ТОВ «Тіккуріла», АТ «Чинбар», ТОВ «Мікрони».

Підприємства нашого району постійно беруть участь у виставках, конференціях, круглих столах, семінарах.

Однією з визначних подій в першому півріччі 2018 року була підготовка, організація та проведення 5 червня виставки-презентації промислової продукції київських виробників «Зроблено в Києві».

Оболонський район на виставці був представлений 20 учасниками.

В рамках заходу відбулося нагородження переможців конкурсу «Кращий експортер року». Серед нагороджених – підприємства Оболонського району: ПАТ «Оболонь», ТОВ «Київська макаронна фабрика», СП у формі ТОВ «РІФ-1».

Щодо заходів, які відбувалися в районі, на виконання завдань з розвитку підприємництва, то в першому півріччі проведено :

- 2 засідання Координаційної ради;

- 4 семінари  на теми : "Проблематика при знятті з обліку в контролюючих органах фізичних осіб – підприємців","Особисті фінанси", "Останні зміни в пенсійному законодавстві", "Соціальні стандарти на 2018 рік"," Легальне оформлення заробітної плати та трудових відносин»;

-  засідання учасників Кластеру легкої промисловості;

- в червні в приміщенні ДП «Державний інженерно-технічний центр систем контролю та аварійного реагування» (ДП «ДНІЦ СКАР») дуло проведено Круглий стіл;

- відбувалися консультації і навчання підприємців.

Ринок праці.

В районі створено всі умови для того, щоб кожен мешканець району, який дійсно бажає працювати, мав можливість отримати гарантоване робоче місце, підвищити свою кваліфікацію, отримати нову професію відповідно до потреб ринку.

На 01.07.2018 на обліку в Центрі зайнятості району було 2554 особи, з них мали статус безробітних1898 осіб, (зареєстровано протягом січня – червня 897 осіб).

 На 01.07.2018 в районі 729 осіб працевлаштовані, в т.ч. 537 осіб зі статусом безробітного та 192 облікованих безробітних.

На виконання завдання щодо легалізації трудових відносин та виведення заробітної плати з «тіні», - утворено міжвідомчу робочу групу з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в Оболонському районі міста Києва. В першому півріччі розглянуто і вивчено стан по 33 підприємствах, які виплачують заробітну плату  менше за встановлений законодавством мінімум. За результатами проведеної роботи роботодавцям надано 48 рекомендацій, в тому числі щодо підвищення рівня заробітної плати працівникам, та передані матеріали до Головного управління Держпраці України у Київській області по 26 підприємствах.

 Проведено Профорієнтаційні заходи:

- в закладах загальної середньої освіти на теми: «Світ професій – праця та покликання»; «Професій тисяча – твоя одна»; «Моя професія – моє майбутнє»; «Здоров’я і вибір професії»;

- класні години: «На порозі дорослого життя»; «Калейдоскоп професій»; «Професійна відповідність»; «На шляху до успіху»;

- години спілкування: «Розмаїття талантів»; «Де проживає профпридатність?»;

- соціологічне опитування: «Чи вибрав ти професію? Яку?»; «Щоб отримати професію, спеціальність, що важливіше: гарні знання чи гарні гроші?».

- дні професій (зустрічі з представниками різних професій), охоплено 173 учня;

- зустріч учнів (474 особи) з представниками професійних учбових закладів.

Житлово-комунальне господарство.

Ремонт і модернізація житлового господарства: в першому півріччі виконано робіт на 18 млн. 089,1 тис.грн., в т.ч. капітальний ремонт фасадів – 79,8 тис.грн., капітальний ремонт інженерних мереж (ХВП, ГВП, ЦО, каналізація) – 11809,7 тис.грн., ремонт зливостічних мереж – 350,0 тис.грн., капітальний ремонт покрівель – 1812,3 тис.грн., капітальний ремонт сходових клітин – 646,3 тис.грн., капітальний ремонт електричних мереж – 131,2 тис.грн., капітальний ремонт вентиляційних систем – 129,0 тис.грн., капітальний ремонт балконів – 124,7 тис.грн., заміна вікон – 2783,9 тис.грн. капітальний ремонт стиків – 222,2 тис.грн.

Енергозаощадження: в житловому господарстві поставлено завдання з встановлення індивідуальних теплових пунктів в будинках. В першому півріччі такі пукти встановлені не були, натомість проводилось інформування житлових організацій ЖБК та ОСББ щодо можливостей встановлення обладнання (програма енергозбереження 70/30). (були проведені семінари в лютому та зустрічі з головами ЖБК і ОСББ).

Створення ОСББ: на 01.07.2018 в районі створено 66 ОСББ, з них 2 зареєстровано у цьому році. 

Транспорт та міська мобільність.

На виконання завдання «Розвиток пішохідного простору» в першому півріччі побудовані та введені в експлуатацію  3 світлофорних об’єкти:

- просп. Г.Сталінграда, 50,

- просп. Г.Сталінграда, 59,

- вул. Богатирська, 25.

Соціальна підтримка та допомога.

Для формування проекту Міської комплексної цільової програми «Київ без бар'єрів» надані пропозиції до Департаменту соціальної політики КМДА та КНДУ «Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста». Опрацьовані першочергові потреби по облаштуванню пандусами та інші заходи для забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів житлово-комунального та громадського призначення.       

Реалізуються завдання щодо піклування про незахищених та малозабезпечених осіб. В районі проживає 320 тисяч мешканців, з яких майже чверть потребують підтримки. Їх проблемами опікуються ряд закладів соціальної спрямованості, якими надається державна грошова допомога, соціально-психологічна допомога, різноманітні соціально-побутові послуги, консультації, проводяться культурні заходи. 

За перше півріччя 2018 року у відділеннях соціальної допомоги вдома Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) надано 1,386 тис. одиноким непрацездатним громадянам 313,253 тис. послуг.

На обліку в Службі у справах дітей перебуває 67 дітей, батьки яких не виконують свої батьківські обов’язки. Працівниками служби проводиться з ними профілактично-виховна робота щодо забезпечення дітей належними умовами проживання, виховання та розвитку.

На обліку в Службі у справах дітей перебуває 270 дітей-сиріт та дітей, позбавлених  батьківського піклування.

Протягом першого півріччя 2018 року Службою у справах дітей  організовано та проведено 12 засідань Комісії з питань захисту прав дитини Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, під час яких було розглянуто 529 питань щодо захисту прав та інтересів дітей.

Оболонським районним в місті Києві центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді:

- охоплено роботою 2904 особи, яким надано 13644 соціальні послуги;

- сформовано банк сімей СЖО, який станом на 01.07.2018 налічує 294 сім’ї;

- проводився соціальний супровід 53 сімей;

- проводилося соціальне супроводження 6 прийомних сімей, 1 дитячого будинку сімейного типу та 1 патронатної сім’ї.

- проведено 953 соціальних відвідувань сімей СЖО, сімей учасників АТО, одиноких матерів, сімей, яким призначена державна допомога при народженні дитини.

За перше півріччя 2018 року фахівцями Центру соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями було надано 297 клієнтам 2803 індивідуальні послуги, для 426 клієнтів проведено 841 груповий захід та консультації, та надано 3409 групових послуг. Всього роботою охоплено 723 особи, надано 6212 соціальних послуг, з них: 1096 соціально-психологічних; 2973 соціально-педагодічних; 980 соціально-медичних; 1163 інформаційних. Організовано та проведено 40 соціокультурних заходів для 731 особи (дітям та молоді з функціональними обмеженнями та  їх батькам):

Охорона здоров’я та здоровий спосіб життя.

На виконання заходів з відкриття нових амбулаторій сімейної практики проведено ремонт приміщення за адресою вул. Тимошенка, 1а, ведеться облаштування, готуються документи (зміни до ліцензії на медичну практику);

Продовжується впровадження в дію пілотного проекту електронна медицина. З травня 2017 року Центри ПМСД працюють в медичній системі Helsi.me. Станом на 1 липня в системі зареєстровано 87 173 пацієнти  і  до лікаря записались 220 966 разів.

З квітня стартувала кампанія щодо підписання декларацій з лікарями сімейної медицини:  і на 1 липня 2018 року між лікарем та пацієнтом укладено 68 172 електронні декларації.

Створено реєстр осіб, які не здатні до самообслуговування та потребують постійної сторонньої допомоги.

Наприкінці червня 2018 року в районі стартував проект «Лікар у Вашому домі».

На виконання відповідних міських цільових у першому півріччі 2018 року проведені заходи щодо (ранньої діагностики (скринінгу) таких хвороб як інфаркт, інсульт, цукровий діабет, ВІД/СНІД, колатеральний рак, виявлення та лікування туберкульозу тощо):

- в КНП «ЦПМСД №1», «ЦПМСД №2», «КДЦ» Оболонського району обстежено 1986 осіб за допомогою швидких тестів на ВІЛ, виявлено 17 осіб з позитивним результатом;

- в КНП «ЦПМСД №1», КНП «ЦПМСД № 2» Оболонського району обстежено ФЛГ ОГК – 34 180 осіб (54%) і виявлено 62 випадки туберкульозу; методом мікроскопії обстежено 128 осіб,  виявлено 8 осіб з позитивним результатом (6,25 %);

- в КНП «ЦПМСД №1» Оболонського району проведено 4144 дослідження з ранньої діагностики (скринінгу) цукрового діабету, вперше виявлено цукровий діабет  у 476 осіб. 

Адміністративні послуги.

В першому півріччі 2018 року розпочато реформування і створення на базі районних відділів тепер управлінь з надання адміністративних послуг, створення належної матеріально-технічної бази ЦНАПів та їх інформаційна підтримка, вирішення питань кадрового забезпечення та навчання адміністраторів.

За звітний період адміністраторами Центру прийнято 32 981 заяву та надано 31 187 адміністративних послуг.

Освіта.

В галузі створені всі належні умови для функціонування загальноосвітніх, шкільних та позашкільних закладів. Мережа навчальних закладів постійно удосконалюється.

57 дитячих садочків району відвідують майже 11 604 дітей, в  52 школах району здобувають освіту 29 804 учня, 10 позашкільних навчальних закладів відвідують 11 290 дітей.

Відповідно до завдань Програми:

1. реконструкція і капітальний ремонт: виконані роботи з реконструкції на суму 3 892,4 тис. грн і капітальних ремонтів закладів освіти на суму 19 013,0 тис. грн.;

2. енергозаощадження:виконані роботи по встановленню енергозберігаючих вікон і освоєно 10 779,6 тис.грн.

На виконання завданнящодозабезпечення ефективного управління активами міста в районі виконані такі заходи:

- затверджені річні фінансові плани комунальних підприємств установам, організацій,  які віднесені до сфери управління Оболонської РДА;

- проведено засідання балансової комісії за підсумками фінансово– господарської діяльності у 2017 році комунальних підприємств різних галузей;

- в рамках концепції Kyiv Smart Сityкомунальними підприємствами, установами, організаціями (незалежно від того, перебуває нерухоме майно на балансі чи ні) внесена інформація (дані про юридичну особу та майно, що нею використовується) до «Єдиної інформаційної системи» ;

- комунальними підприємствами, установами, організаціями,  які віднесені до сфери управління Оболонської РДА, здійснюється процедура реєстрації речових прав на нерухоме майно територіальної громади міста Києва по 442 об’єктах. З них зареєстровано 28. На стадії реєстрації знаходиться 39 об’єктів, по 10 з яких виготовлені технічні паспорти;

- в звітному періоді в оренду було надано 177089 квадратних метрів нежитлової площі 494 орендарям, - і отримано 8069,5 тис.грн. Погашена заборгованість з орендної плати в сумі 280,3 тис. грн.

Залучення громадян до процесів формування, реалізації та контролю міської політики.

Для забезпечення прозорості та вільного доступу громадян до інформації постійно проводиться робота щодо налагодження ефективного зворотного зв’язку між райдержадміністрацією та громадськістю району, залучення активних мешканців, Громадської ради при Оболонській РДА до участі в процесі обговорення та прийняття рішень, пов’язаних з інтересами різних соціальних груп.

Проводяться консультації з громадськістю з питань, що стосуються суспільно-економічного розвитку району та життєвих інтересів мешканців району, адже це важливий інформаційний захід, спрямований на з’ясування громадської думки на етапі підготовки рішень органом влади або під час внесення змін.

Підтвердженням відкритості, доступності, прозорості у роботі районної влади, готовності до діалогу з громадою є реалізація багатьох проектів та ініціатив мешканців району.

Діалог між владою та громадою дає змогу формувати дієвий механізм вирішення багатьох проблем.

Вся інформація про діяльність адміністрації і участь громадськості в життєдіяльності району розміщується на офіційній субвеб-сторінці Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації єдиного веб-порталу територіальної громади м. Києва і на сторінці в соціальній мережі Facebook відповідно до постанови КМУ від 04.01.2002 №3 «Про порядок оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади».

Районна влада і надалі буде докладати всіх зусиль для збереження позитивної динаміки розвитку, покращення рівня життя і добробуту населення.

 

За інформацією відділу економіки



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.