Головна  →  Новини  →  30 вересня 2013

В Оболонському районі обговорили модель медичного страхування та медичної допомоги – “Муніципальна лікарняна каса міста Києва"

За сприяння Київської міської державної адміністрації та голови Оболонської районної державної адміністрації В.І. Антонова в Оболонському районі було організовано зустріч з пенсіонерами, ветеранами, представниками громадських організацій по обговоренню моделі медичного страхування та медичної допомоги – “Муніципальна лікарняна каса міста Києва” (МЛК).

Привітав учасників заходу перший заступники голови Оболонської РДА В.Ю.Патрушев та надав слово для виcтупу заступнику голови правління благодійної організації “МЛК” Мукомелі Василю Петровичу. Доповідач повідомив присутніх про основні завдання МЛК:

-         медикаментозне забезпечення членів МЛК в разі їх захворювання ліками, виробами  - 

-         медичного призначення, розхідними матеріалами;

-      аналіз та узагальнення передового вітчизняного та іноземного досвіду в сфері охорони здоров’я;

-     допомога медичним закладам в забезпеченні лікувальними препаратами, обладнанням, апаратурою та інструментарієм;

-        нформаційна та роз’яснювальна робота по залученню юридичних та фізичних осіб, в тому числі іноземних.

Також Василь Петрович розповів про переваги членства у ЛК та умови вступу до неї. По закінченню презентації учасники мали можливість поставити питання щодо участі у зазначеному проекті.

По завершенню обговорення проекту начальник управління праці та соціального захисту населення Оболонської РДА В.П. Ткаченко поінформував присутніх, що Київська міська державна адміністрація подала на розгляд депутатам Київради проект рішення, який передбачає внесення змін до міської цільової програми «Турбота. На зустріч киянам» на 2011-2015 роки». Йдеться про залучення верств населення, що потребують посиленого соціального захисту, – воїнів-інтернаціоналістів, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, породіль – до участі у Муніципальній лікарняній касі.

Міська держадміністрація, виконуючи завдання соціальних ініціатив Президента України, виступила з ініціативою соціально захистити та підтримати найуразливіші категорії киян, сплачуючи з міського бюджету членські внески та всі подальші щомісячні платежі у Муніципальну лікарняну касу. Тож зазначені категорії киян, не витрачаючи жодних коштів, при необхідності завжди будуть забезпечені потрібними для повноцінного лікування в умовах стаціонару препаратами.

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку