КМДА Київська міська державна адміністрація


18 вересня 2018

25 музеїв при закладах освіти зареєстровано в Оболонському районі міста Києва

В Оболонському районі міста Києва зареєстровано 25 музеїв при закладах освіти. З них широкого історичного профілю – 3, військово-історичного - 14, історії освіти (закладу освіти) – 2, краєзнавчого - 1, літературного – 1 та етнографічного – 4. З числа перелічених музеїв 8 знаходяться на реконструкції.

Експозиції діючих музеїв оформлені у відповідності до методичних рекомендацій щодо засад діяльності музеїв історичного профілю дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів, які перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України.

Експозиції більшості музеїв вирізняються належним оформленням, постійним оновленням експонатів, а також наявністю значної кількості оригінальних експонатів. Облік і збереження музейного фонду музеїв при закладах освіти проводиться відповідно до Положення про музейний фонд України, затвердженого Постановою Кабінету міністрів України від 20.07.2000 р. № 1147. Музейна документація (інвентарна книга, книга відгуків, книга-облік відвідувачів тощо) ведеться на належному рівні. При музеях створені пошукові загони, що займаються науково-дослідницькою роботою, а також групи учнів-екскурсоводів для проведення екскурсій для учнів та гостей шкіл.

У музейних експозиціях враховуються сучасні події в житті українського народу: громадянський подвиг учасників Революції Гідності, вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, патріотизм українських воїнів у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність держави на Сході України.

Відповідно до вимог ст. 3, 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» три музеї готують документи для зміни назви.

Інформація про проведену роботу розміщена на офіційному веб-сайті управління освіти Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації www. ruo-obolon.kiev.ua.

 

За інформмацією управління освіти

 

1
2
3
4
5
6
7

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.