Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2013

Галина Герега: «Київрада розгляне проекти рішень соціального характеру та питання, які спрямовані на наповнення бюджету міста»

Сьогодні, 2 жовтня, депутати Київради під час сесії розглянуть 119  важливих питань, які переважно стосуються вирішення проблем соціального характеру або спрямовані на наповнення бюджету міста. Про це під час брифінгу журналістам заявила заступник Київського міського голови – секретар Київради Галина Герега.

Так, згідно зі змінами до Програми економічного та соціального розвитку столиці за рахунок внутрішнього перерозподілу видатків кошти спрямовуються на завершення будівництва, реконструкцію об’єктів інфраструктури міста та підготовку до зимового періоду.

Галина Герега повідомила, що до кінця року планується завершити реконструкцію під’їзних шляхів до Автовокзалу, на Великій кільцевій дорозі та реконструкцію проспекту Ахматової. Крім того, у планах провести санацію водопровідних мереж у мікрорайоні Жуляни, розчистити русла річок, щоб у подальшому уникнути проблем у період паводків.

Також планується виділити кошти:

 

  • 7,6 млн. грн. – на будівництво зовнішніх інженерних мереж у провулку Моторному для своєчасного введення будинків в експлуатацію;
  • 4 млн. грн. – на будівництво наземного пішохідного переходу від вулиці Милославської до пересадочного вузла на міську кільцеву електричку;
  • 5 млн. грн. – на завершення І черги будівництва гідровузла у мікрорайоні Бортничі та введення в експлуатацію свердловин;
  • 5 млн. грн. – для завершення робіт з реконструкції приймальних відділень Олександрівської лікарні;
  • 930,0 тис. грн. – на реконструкцiю будiвлi Київської мiської станцiї швидкої медичної допомоги та медицини катастроф;
  • 3,5 млн. грн. – на укріплення фасадів районних поліклінік та продовження реконструкції дошкільних навчальних закладів та шкіл в Оболонському районі.

Крім того видатки спрямовуються на: реконструкцію приміщення під дитячу школу мистецтв № 2 iм. М.I. Верикiвського; введення в експлуатацію амбулаторiї лiкарiв сiмейної медицини на просп. Лiсовому, 23-А; завершення робіт з будiвництва загальноосвiтньої школи на Осокорках.

Додатково з міського бюджету на фінансування капітальних вкладень передбачається: 4,0 млн. грн. – на будівництво житла для соціально незахищених верств населення та 2,9 млн. грн. – на міську цільову програму «Розвиток електронного урядування в місті Києві на 2012-2014 роки» та 716,2 тис. грн. на реалізацію Програми інформатизації міста Києва.

«Цю програму на 2013-2015 роки Київрада планує затвердити на сьогоднішньому пленарному засіданні. Її мета – впровадження сучасних та перспективних інформаційних технологій та покращення забезпечення інформаційних потреб громадян. Зокрема, у рамках програми передбачено: будівництво Wi-Fi та автоматизацію засобів оплати за проїзд в Київському метрополітені, модернізацію інформаційно-довідкової служби «Call-центр» та автоматизованого банку даних «Квартоблік»,  – наголосила Галина Герега.

Також планується затвердити міську цільову програму зайнятості населення м. Києва на період до 2017 року.

За словами секретаря Київради, одразу три проекти рішень у порядку денному спрямовані на енергозбереження. Це проект рішення про затвердження Порядку реалізації енергозберігаючих проектів у рамках енергосервісних договорів та два проекти рішень щодо залучення кредитів від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО).

Порядком реалізації енергозберігаючих проектів регламентується процес реалізації так званих ЕКО-контрактів в бюджетних установах міста.

«Наприклад, є інвестор, який згоден провести заходи з енергозбереження в школі. За рахунок економії, яка виникне після запровадження таких технологій, бюджетний заклад компенсуватиме інвестору витрати на ці роботи», – пояснила Галина Герега.

Приблизно за такою ж схемою відбуватиметься погашення кредитів Північної екологічної фінансової корпорації.

«Це дуже дешеві кредити, які надаються під енергозбереження. За рахунок цих коштів місто замінить харчові блоки у школах та дитячих садочках Оболонського району та проведе заміну індивідуальних теплових пунктів у місті. Погашатиметься кредит за рахунок коштів від економії енергоспоживання. Треба сказати, що такі програми діють вже у 15 містах України»,  – зазначила заступник Київського міського голови – секретар Київради Галина Герега.

Важливі зміни вносяться і до міських цільових програм. Так, за програмою «Здоров’я киян», збільшується фінансування на напрямки, за якими сьогодні у Києві критична ситуація: на придбання інсуліну, створення перинатальних медичних центрів, закупівлю протиепілептичних препаратів, лікувальне харчування для хворих на фенілкетонурію.

Крім того, за програмою «Турбота. Назустріч киянам» виділяються кошти на матеріальну допомогу окремим категоріям громадян для сплати внесків до лікарняної каси, оплату навчання в університеті розвитку людини «Україна».

За програмою «Соціальне партнерство» кошти передбачається перерозподілити на надання фінансової підтримки громадським організаціям ветеранів та громадським організаціям інвалідів.

Є проекти рішень, які стосуються землі та власності, але їх небагато, розповіла секретар Київради. В основному йдеться про продовження договорів оренди, розгляд протестів прокурора, скасування раніше прийнятих рішень.

«Сподіваюся, що сьогоднішнє пленарне засідання відбудеться у спокійному та конструктивному режимі. Нам треба готувати місто до зими, забезпечити населення необхідними медикаментами, завершити ремонти у школах та дитячих садочках і починати працювати над бюджетом на 2014 рік», – сказала Галина Герега.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку