Головна  →  Новини  →  2 жовтня 2013

Інформація щодо реалізації в Оболонському районі соціальних ініціатив Президента України стосовно підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення

Люди похилого віку потребують особливої турботи та уваги всього суспільства. Тому, втілення соціальних ініціатив Президента України щодо підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни, учасників бойових дій, ветеранів праці, інвалідів війни є пріоритетним та актуальним напрямом роботи Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації. У районної влади на чолі з головою Оболонської райдержадміністрації Василем Івановичем Антонович склалися добрі партнерські стосунки з районними ветеранськими організаціями, постійно відбуваються зустрічі та консультації у різних форматах.

Станом на 01 вересня 2013 року в Оболонському районі проживає 7 736 ветеранів війни та 19 531 дітей війни. Соціальні виплати отримують: 351 - інвалід Великої Вітчизняної війни, 627 – учасників бойових дій, 55 – осіб прирівняних до учасників бойових дій, 1200 – вдів ветеранів Великої Вітчизняної війни та 2557 - учасників війни відповідно до норм чинного законодавства. 232 ветерана війни забезпечено санаторно-курортними путівками.

         В територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Оболонського району м.Києва на надомному обслуговуванні перебуває:

-          інвалідів ВВв – 53 особи;

-          учасників бойових дій –51 особа;

-          учасників війни – 425 осіб;

-          сім’ї загиблих – 99 осіб;

-          ветеранів праці – 689 осіб.

З метою посилення соціального захисту населення, інвалідів та забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до Управління праці та соціального захисту населення Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, що знаходиться за адресою вул. Озерна, 18А, створені всі належні умови для доступу людей з фізичними вадами. Головний вхід виконано таким чином, що забезпечує безперешкодний доступ громадян з обмеженими фізичними можливостями. В приміщенні будівлі створені належні умови для переміщення людей з фізичними вадами, функціонує відповідний санвузол та облаштовані спеціальні місця для відпочинку, як всередині будівлі так і за її межами.

      Управлінням праці та соціального захисту населення Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації видано 211 путівок для санаторно-курортного лікування ветеранам війни та інвалідам, в тому числі:

-          інвалідам загального захворювання – 65

-          інвалідам спинальникам – 6

-          супроводжуючим особам – 18

-          інвалідам війни – 21

-          учасникам бойових дій –43

-          учасникам війни –31

-          особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» – 16

-          особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про жертви нацистських переслідувань»-1

-          ветеранам праці -10.

Взято на облік для отримання путівок –301.

Звернення на поселення в будинок-інтернат –65. Передано 21 справа до ДСП для поселення до будинків-інтернатів (геріатричного профілю -10, психоневрологічного профілю -10, до дитячого будинку-інтернату-1).

Виплачено компенсацій:

-          на бензин –1141 на суму 10697,70 грн.;

-          за невикористані путівки на санаторно-курортне лікування  інвалідам війни -2 на суму 640,00 грн.;

- за невикористані путівки на санаторно-курортне лікування  інвалідам від загального захворювання та інвалідам з дитинства -3 на суму 720,00 грн.

Видано посвідчень для користування пільгами – 893 в тому числі:

-          інвалідам війни – 52 (з них: 13 дублікатів, 39 вперше);

-          учасникам війни – 17 (з них: 17 дублікатів);

-          членам сім’ї загиблого – 26 (з них: 3 дублікатів, 23 вперше);

-          ветеранам праці –797 (з них: 122 дублікат, 675 вперше);

-          жертвам нацистських переслідувань -1 (з них: 1 вперше);.

Проставлено штампів «Ветеран праці» – 94.

Видано листів талонів на пільговий та безкоштовний проїзд по території України та країнах СНД – 884 особам.

За висновками медичних установ видано (штук):

-          53 палиці, 45 милиць та 50 годинників,

-          11 мобільних телефонів та 8 магнітол, спеціальний флеш програвач-15.

Видано 1756 направлень для забезпечення протезно-ортопедичними виробами.

Видано 29 направлень на Центральну транспортну МСЕК для визначення медичних показань для отримання автомобілів.

Також інвалідам війни надається 100% знижка плати за користування житлом, комунальними послугами та послугами зв’язку у межах норм споживання встановлених законодавством, учасникам бойових дій надається знижка 75%, учасникам війни – 50%, дітям війни – 25% вартості житлово-комунальних послуг у межах норм споживання. Всього в 2013 році надано пільг 7 736 ветеранам війни та 19 531 дітям війни  на суму – 19 192 777 грн.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку