Головна  →  Новини  →  1 жовтня 2013

Олександр Попов: «До відзначення 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників має долучитися кожен»

 

Олександр Попов: «До відзначення 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників має долучитися кожен»

 У столиці відбулося засідання круглого столу щодо відзначення 70-річчя визволення Києва від фашистських загарбників. У рамках заходу активісти ветеранських організацій столиці разом з керівництвом міста обговорили програму святкування ювілейної дати та надали власні пропозиції щодо вшанування героїчного подвигу визволителів.

Також Олександр Попов повідомив ветеранській громадськості, що на виконання соціальних ініціатив Президента України Київська міська державна адміністрація підготувала проект рішення Київради про надання одноразової адресної матеріальної допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни та жертвам нацистських переслідувань з нагоди відзначення 69-ї річниці визволення України та 70-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників.

«Ми очікуємо, що завтра під час засідання сесії, депутати Київради підтримають проект рішення про виділення зі столичного бюджету двадцяти семи мільйонів на виплату адресної допомоги киянам – ветеранам Великої Вітчизняної війни, партизанам, ополченцям, в’язням концтаборів та іншим категоріям. Переконаний, що жодні політичні цілі не варті того, щоб обділяти людей, тож я закликаю представників усіх політичних сил забезпечити безперешкодну роботу органу місцевого самоврядування», – зауважив Олександр Попов.

Крім того, очільник міськдержадміністрації доручив Департаменту соціальної політики, Управлінню у справах ветеранів. розробити та запропонувати конкретні способи і механізми участі громадських організацій, бізнесу і політичних партій у вшануванні подвигу ветеранів війни, а особливо – учасників оборони і визволення Києва.

«Незабаром Київ святкуватиме сімдесяту річницю визволення від фашистських загарбників. Готуючись до цього визначного ювілею, усі ми – влада, бізнес, політики, громадські організації, врешті, усе суспільство – маємо подумати, що ми можемо зробити для ветеранів, для усіх, кому ми завдячуємо звільненням нашого міста і нашої крани від нацистської навали», – зазначив Олександр Попов.

 

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку