КМДА Київська міська державна адміністрація


15 серпня 2018

Киян пересаджують на велосипед: стартував громадський велопрокат

Сьогодні у Києві офіційно почала працювати система громадського прокату велосипедів, для яких створюють станції повернення по всьому місту.

Мер міста Віталій Кличко одним з перших протестував байкшерінг.

Як повідомляє прес-служба міського голови, кожен велосипед оснащений GPS, тому буде відомо, де він знаходиться, хто користувався ним востаннє і де його залишив. 

Як користуватися громадськими великами: тарифи, маршрути і точки збору

Щоб взяти велосипед в оренду, потрібно завантажити на телефон мобільний додаток Nextbike, далі - зареєструватися в ньому. І коли хочете проїхатися - підносите мобільний до QR-коду на велосипеді на пункті прокату, вибираєте абонемент і натискаєте на "Почати прокат".

Коштуватиме такий прокат 30 грн за півгодини. Місячний абонемент - 199 гривень. А можна буде придбати і абонемент на сезон – за 599 гривень.

Система велопрокату столиці спочатку буде розрахована на 33 вело станції. Їх розміщують у найбільш зручних місцях – біля станцій метрополітену Лук’янівська, на Оболонському проспекті біля ст. м. Почайна, Золоті ворота, Арсенальна, Оболонь, Мінська, Героїв Дніпра, Лівобережна, Харківська, Позняки, Осокорки, Тараса Шевченка, Контрактова площа на Вехньому Валу біля Київського велотреку, на Софіївській площі, Майдані Незалежності, Михайлівській площі, Контрактовій, Поштовій, вул. Хрещатик (біля КМДА) та вул.

Архітектора Городецького, в парку ім. Т. Шевченка, на Райдужному масиві, Русанівській набережній та інших.

Наразі в прокатному велопарку в столиці - 100 велосипедів, а до кінця наступного року його обіцяють збільшити до 2 000 байків.

Де брати та повертати

Карту розташування паркувальних станціій можно подивитись на сайті компанії.

Ініціатива є приватною, тому місто на громадський велопрокат не вкладало власних коштів. Компанію nextbike.ua, з якою міська влада впроваджує пілотний проект велопрокату, було засновано у 2004 році в Лейпцигу. Вона оперує системами громадського прокату велосипедів більше ніж у 150 містах, в 25 країнах світу.

vechirniykiev.com.ua

 

 
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.