Головна  →  Новини  →  19 липня 2018

Мистецький четвер у Києві: афіша на 19 липня

Кіно у Мистецькому арсеналі

Мистецький арсенал проводить показ байопіку про Сергія Параджанова. Фільм «Параджанов» – найбільша на даний момент міжнародна ко-продукція за участю України (за участю Франції, Вірменії, Грузії) з рекордним для українських фільмів бюджетом в 2 млн. євро.

Сергій Параджанов – один з найвидатніших кінорежисерів ХХ століття, геній і провокатор. Біографічний фільм розповідає про конфлікт всесвітньо відомого режисера з радянським тоталітарним режимом. Незважаючи на переслідування, тюремне ув'язнення і заборону на зйомки Параджанов продовжував знімати геніальні картини, що підкорили весь світ.

Коли: 21:00
Де: літній майданчик Мистецького арсеналу (вулиця Лаврська, 10-12)
Вартість квитка: 80 грн. Квиток надає право зайняти будь-яке вільне місце. 

 

Виставка художника-концептуаліста 

Відкриття виставки "Образи і тексти" художника-концептуаліста Валерія Лисиці. У виставці зібрані роботи з трьох серій: "Марксіада", "Пісня пісень", "Гра в легалайз". 

Уродженець Чернігова, релігієзнавець за освітою, автор працює з різноманітними матеріалами. Він цікавиться різними художніми напрямками, перш за все - поп і соц-артом, а також концептуалізмом. У роботах Валерія Лисиці співставляються витягнуті з різноманітних контекстів зображення і текст. Так народжуються нові смислові виміри.

Вхід вільний

Коли: 19:00
Де: It's NOT the LOUVR gallery bar, вул. Липинського, 4

 

Французький трилер на ЮБК

На пляжі ЮБК відбудеться показ стрічки «Вона». Це французький трилер, знятий Полом Верговеном за мотивами роману «Ох…» Філіппа Джиана. Світова прем'єра стрічки відбулась 21 травня 2016 року на Каннському кінофестивалі,

Фільм розповідає про жінку на ім'я Мішель, яка прагне помститися своєму переслідувачу й ґвалтівнику.

Вхід вільний

Коли: 22:00
Де: Труханів острів, направо 200 метрів від Пішохідного моста

 

Зустріч з художником у PinchukArtCentre

Зустріч з художником, учасником виставки «Червона книга: радянське мистецтво Львова 80-90-х років» Броніславом Тутельманом. Художник прокоментує власні роботи та розповість про свою художню практику періоду 1980-1990-х років, а також про переслідування КДБ та арешт.

Броніслав Тутельман - художник, фотограф, учасник міжнародних виставок, автор каталогів «Людина і міське середовище », «Я відчуваю: живопис, інсталяція, фотографія». Його картини зберігаються у приватних колекціях в Польщі, Австрії, Франції, Нідерландах, США.

Участь безкоштовна за умови реєстрації.

Коли: о 19:00 
Де: PinchukArtCentre, 4 поверх (вул. Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2)

 

Фотовиставка "Портрети з плоті та бетону"

Подорожуючи містами і країнами митець Флора Гатсенко намагалася зафіксувати себе на фоні закордонної архітектури, а, повертаючись до Києва опускала голову до асфальту. Однією з причин, що змусила підняти голову і роздивитися навсібіч стала спільнота #Savekyivmodernism. Це ініціативна група, яка привертає увагу до архітектури київського модернізму 60-90-х років. Повоєнний радянський неомодернізм Києва захоплює мене раціональністю конструктивізмом, лаконічністю та бруталізмом. Київський модернізм, як і велика частина його світових аналогів, залишився незавершеним, утопічним проектом через політичні, цензурні, фінансові перепони. А після розпаду Радянського союзу ця архітектура дискредитувалася як «тоталітарна».

Цей проект є спробою поєднати футуризм, супрематизм, кубізм і пуризм в архітектурі з антропоцентризмом у фотографії. І за допомогою синергії «бетону» і «плоті» створити гармонійний цілісний образ нової людини (чи нової будівлі) без зміщення акцентів на жодного з учасників.

Вхід вільний

Коли: відкриття о 19:30; 12:00 - 21:00, кожного дня

Де: АРТ-простір Студії Лавра, Мала Опера, вул. Дегтярівська, 5

 

vechirniykiev.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку