КМДА Київська міська державна адміністрація


14 червня 2018

Уряд затвердив Порядок перерахування внесків за встановлення будинкових лічильників, - Мінрегіон

Уряд затвердив порядок та примірний договір щодо перерахування виконавцем комунальної послуги внесків за встановлення будинкових лічильників оператору зовнішніх мереж, що були сплачені споживачами та власниками приміщень з індивідуальним опаленням та водопостачанням.

Це черговий підзаконний акт на виконання Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Прийняття документа зобов’яже виконавців комунальної послуги перераховувати оператору зовнішніх інженерних мереж внески, сплачені споживачами та власниками приміщень з індивідуальним опаленням та водопостачанням за встановлення будинкових лічильників. Також визначено порядок і умови перерахування внесків та примірний договір, який прописує взаємовідносини між виконавцем послуги та оператором зовнішніх мереж.

Прийняття постанови врегульовує питання тарифоутворення на теплову енергію та комунальні послуги за рахунок виключення плати за встановлення цих лічильників з тарифів.

Нагадаємо, раніше Уряд затвердив вимоги та механізм інформування власників будинків про встановлення вузлів комерційного обліку (лічильників) теплової енергії і водопостачання. Співвласники повинні бути проінформовані про намір встановлення (не менш як за два місяці), вартість лічильника та проектні роботи. Також співвласникам надане право самостійного встановлення приладів обліку, яке не потребує погодження від монопольних компаній. Це прискорить процес встановлення засобів обліку, які в подальшому сприятимуть економії споживання енергоресурсів і водопостачання.

 

www.kmu.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.