Головна  →  Новини  →  30 вересня 2013

Відбулося чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості

На виконання Указу Президента України від 24 травня 2013 № 307/2013 “Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями  виконавчої влади на відповідній території» в Оболонському районі під особистим контролем голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації В.І. Антонова ведеться постійна робота щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати платежів до бюджету та Пенсійного фонду України на підприємствах, установах та організаціях державного та приватного секторів економіки району. 

Так, 26 вересня 2013 року відбулося чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості, на якому представники підприємств звітували про вжиті заходи направлені на покращення ситуації щодо виплат заробітної плати та внесків до Пенсійного фонду. В роботі комісії взяли участь перший заступник голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації В.Ю. Патрушев, представники управління праці та соціального захисту населення Оболонської РДА, управління Пенсійного фонду в Оболонському районі, прокуратури, державної податкової інспекції, державної виконавчої служби, районного центру зайнятості, фонду страхування від нещасних випадків на виробництві, районного відділу статистики, фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Департаменту соціальної політики КМДА, Територіальної державної інспекції праці у м. Києві.

Завдяки проведеній роботі за 2012 рік в районі виплачена заборгованість на 14 млн грн. на 10 підприємствах боржниках. Протягом січня-жовтня 2013 року погасили заборгованість із заробітної плати на суму понад 4 млн. грн., або щомісячно її отримувало понад 700 працівників підприємств, установ та організацій, але проблеми ще присутні:

За оперативними даними станом на 26.09.2013 р. загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати складає 6 млн. 753,0 тис.грн.

У порівнянні із попередніми статистичними даними на 01.09.2013р. сума заборгованості залишилась без змін. До складу підприємств Оболонського району м. Києва, які мають заборгованість з виплати заробітної плати, входять:

підприємство-банкрут ДП «Завод «Генератор» – 5964,0 тис. грн. (88,3 % від загальної суми заборгованості)

економічно-неактивне підприємство СКБ «Спектр» – 789,0 тис. грн. (11,7 % від загальної суми заборгованості).

Разом з тим, заборгованості із виплат заробітної плати працівникам закладів освіти, культури та медичних установ немає. Заходи, які вживаються районною владою, на тривалий час забезпечили відсутність заборгованості із заробітної плати на комунальних підприємствах, що входять до сфери управління державної адміністрації, так само як в бюджетних установах та організаціях, які фінансуються з місцевого бюджету.

Перейти до спискуВерсiя для друку