КМДА Київська міська державна адміністрація


8 травня 2018

День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відзначили в Оболонському районі

День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відзначили в Оболонському районі

8 і 9 травня – знаменні дати як для України, так і для багатьох держав світу, адже в ці дні 73 роки тому завершився найбільший збройний конфлікт в історії людства. 

Друга світова війна пройшла чорним смерчем  майже по всіх континентах планети, несла за собою смерть та горе. Надзвичайні втрати понесла внаслідок цієї війні і Україна : загинуло близько 4 млн військових і підпільників, понад 5 млн цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені, значна частина  яких не повернулись.  

Сьогодні, в  Оболонському районі відбулись урочисті заходи з нагоди  відзначання Дня пам’яті й примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Мітинги-реквієми з покладаннями квітів відбулись біля меморіального комплексу на території Пуща-Водицького кладовища (Пуща-Водиця, вул. Селянська, 14) та біля пам’ятника воїнам Другої світової війни (станція метро «Мінська»). 

"Сьогодні знову на нашій рідній землі війна, схід країни та Крим окуповані. Однак ми обов'язково здолаємо і цю агресію, адже сила духу наших українських воїнів підсилена Вашими героїчними прикладами, - зазначив, вітаючи ветеранів, голова Оболонської райдержадміністрації Олександр Цибульщак. - Ми безмежно вдячні Вам і Вашим фронтовим товаришам, яких сьогодні вже немає серед нас, за Ваш подвиг, мужність, самовіддану любов до рідної землі, дякуємо за подароване щастя жити під мирним небом".

"Від щирого серця бажаю Вам міцного здоров'я, довгих років життя, нехай мир і злагода панують у Ваших родинах, а всі теплі слова і побажання, які Ви почуєте у ці дні, додадуть Вам сил, оптимізму і бадьорості. Низький уклін Вам, дорогі наші переможці!" - подякував голова району.

Зі словами глибокої вдячності, привітанями та побажанями міцного здоров’я звернулись до ветеранів депутат Київської міської ради Ольга Веремеєнко та  військовий комісар Оболонського районного у м. Києві військового комісаріату, полковник Збройних Сил України Вадим Слєпко.

Клірики Храму преподобного Серафима Саровського протоієрей  Андрій Заєв та ієрей Олександр Колісніченко відправли панахиду за всіма загиблими у роки війни.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів Другої світової війни та всіх захисників України хвилиною мовчання.

ФОТО



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.