Головна  →  Новини  →  30 вересня 2013

Головне управління Пенсійного фонду України відзвітувало про надходження коштів до бюджету

Про виконання дохідної частини бюджету головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві та проведення роботи щодо погашення заборгованості зі сплати страхових внесків і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підприємствах, установах та організаціях міста звітували під час розширеної апаратної наради КМДА під головуванням Олександра Попова.

Так, за інформацією начальника ГУ Пенсійного фонду Миколи Харитончука, планові показники на 2013 рік затверджені в розмірі 30,2 млрд. грн., що майже на 1,5 млрд. грн. більше, ніж надійшло в минулому році. До бюджету Головного управління протягом січня-серпня 2013 року надійшло власних надходжень в сумі 19 761,9 млн. грн. (або 63,6% від річного завдання), що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 1 227,9 млн. грн. або на 6,6 %.

Протягом 5 років спостерігається постійна тенденція до збільшення надходжень власних  коштів.

Планові показники за вересень очікується виконати в повному обсязі – 2 363,6 млн. грн. (фактично надійшло 1 909,1 млн. грн.), виконання плану станом на 26 вересня становить 80,8%. Доведені планові показники за 8 місяців поточного року виконано на 102,8% (+530,2 млн. грн. до плану).

Фонд оплати праці, на який нараховується єдиний внесок за січень-липень становить  50 276,2 млн. грн., темпи росту фонду оплати праці в порівнянні з відповідним періодом минулого року склали 108,4%.

Однак, станом на 1 вересня 2013 року заборгованість за основними платежами до Пенсійного фонду підприємств Києва становить 342,7 млн. грн. Найбільшу питому вагу, майже 56,4% цієї суми, складає недоїмка за єдиним соціальним внеском – 193,1 млн. грн.

Майже 50% всієї суми боргу – це заборгованість підприємств державного сектору економіки, підпорядковані відповідним міністерствам та відомствам.

Головними причинами, які унеможливлюють погашення боргів, є відсутність у платників наявних оборотних коштів, ліквідних активів,а також тривалі процедури з реалізації описаного майна органами Державної виконавчої служби.

Суттєвими є борги за єдиним внеском фізичних осіб-підприємців – майже 38  млн. грн.

Станом на 01.09.2013 р. на розгляді в судах першої та апеляційної інстанції знаходяться позовні заяви про стягнення 60,5 млн. грн. заборгованості за єдиним внеском.

До органів Державної виконавчої служби передано виконавчих документів на загальну суму – 36,9 млн. грн. та узгоджених вимог – 47,4 млн. грн. Заходами стягнення охоплено 92,5% заборгованості.

Від заходів Державної виконавчої служби з початку поточного року надійшло 80,3 млн. грн.

На розгляді в судах першої та апеляційної інстанції знаходяться позовні заяви про стягнення 25,5 млн. грн. заборгованості зі страхових внесків. До органів Державної виконавчої служби передано виконавчих документів на загальну суму – 52,9 млн. грн. та узгоджених вимог – 13,7 млн. грн. Заходами стягнення охоплено 95,8% заборгованості. Від заходів ДВС з початку поточного року надійшло 4,2 млн. грн.

Головне управління ПФУ в м. Києві активувало роботу підвідомчих управлінь та вжило комплекс заходів щодо зменшення заборгованості. Так, з 38 підприємствами-боржниками укладено графік погашення на загальну суму – 54,9 млн. грн., у тому числі із: 16 підприємствами-боржниками системи місцевого самоврядування, 22 підприємствами підпорядкованими міністерствам та відомствам. Протягом січня-серпня 14 підприємств у повному обсязі погасили заборгованість на загальну суму 11,2 млн. грн., частково 16 підприємств на суму 7,3 млн. грн.

Але, не зважаючи на наявні проблеми, колектив Пенсійного фонду міста спільно з КМДА спрямовує свою роботу на здійснення своєчасної виплати пенсій та не допущення соціальної напруги в столиці, виконуючи тим самим завдання, передбачені ініціативами Президента України Віктора Януковича щодо соціального забезпечення мешканців.

 

                                                                                                                                                       kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку