Головна  →  Новини  →  30 вересня 2013

Михайло Костюк взяв участь у круглому столі щодо розвитку рейкового транспорту в містах

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк у рамках робочої поїздки в Польщу зустрівся з президентом міста Бидгощ, у якому розташоване одне з найбільших підприємств із виробництва рейкового рухомого складу, та взяв участь у круглому столі.

Під час заходу сторони обмінялися досвідом у сфері функціонування рейкового транспорту в містах та обговорили перспективи його розвитку.

«Київ має розгалужену систему рейкового транспорту: метрополітен, трамвай, міська електричка. І кожен із цих видів має хороші умови для подальшого розвитку й удосконалення. Сьогодні ми активно працюємо над модернізацією й заміною старого рухомого складу на новий, зокрема, на базі нашого комунального підприємства «Київпастранс» ми розпочали виробництво власних трамваїв для потреб міста. Одним із пріоритетних завдань на сьогодні є заміна колій, насамперед, трамвайних, з метою зменшення шуму та вібрації від руху транспорту. Окремо на контролі столиця тримає питання розвитку міської електрички, яка за короткий термін стала дуже популярною серед киян»,  зазначив Михайло Костюк.

Особливо зацікавив досвід Києва в рейковому транспорті Калінінград, який планує активно розвивати цю транспортну мережу. Загалом, усі учасники круглого столу відзначили переваги рейкового транспорту над іншими: екологічність, незалежність від інших учасників автомобільного руху, а за рахунок цього швидкість та комфорт руху.

 

kievcity.gov.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку